Industria NFT-urilor a ajuns să valoreze aproximativ 40 de miliarde de dolari la finalul anului 2021. Oamenii au plecat într-o goană după aur sau, așa cum spun unii critici, după o serie de imagini statice, stocate în blockchain și cu o valoare determinată de un fals sentiment de raritate.

Cu o finanțare de 11 milioane de dolari, primită recent, start-up-ul european Freeverse.io plănuiește să le închidă gura necredincioșilor. Cum? Prin NFT-uri vii sau NFT-uri dinamice.

Ce sunt NFT-urile dinamice Active digitale care își schimbă proprietățile și valoarea în funcție de modul în care deținătorul interacționează cu ele.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“Activele dinamice reprezentate de NFT-uri sunt influențate de cum utilizatorul le folosește sau cum interacționează cu NFT-urile respective. Asta va afecta direct proprietățile activelor din blockchain și implicit, valoarea acestora.

De exemplu, dacă aș cumpăra un Ferrari într-un joc și îi schimb motorul, pentru că am munict din greu în joc și am cumpărat piesele, atunci NFT-ul se schimbă pentru că acum are un motor mult mai puternic și poate merge mai repede. Astfel valoarea respectivului NFT se va schimba în funcție de cum a interacționat proprietarul cu el, în loc să fie vorba doar despre raritate.”, a declarat Alun Evans, CEO Freeverse.io

NFT-urile vor începe la nivelul 1. Cu cât deținătorul NFT-ului este mai implicat și interacționează mai mult cu brand-ul creator, cu atât activul poate evolua mai repede, spune CEO-ul Freeverse, Alun Evans.

Sună bine până acum, dar există semne de întrebare. Îmi voi putea transfera sau nu NFT-ul într-o altă platformă? Dacă luăm exemplul cu Ferrari, odată îmbunătățit îl voi putea muta din Decentraland în Sandbox, spre exemplu, fără să renunț la noile caracteristici?

“Este important să faci diferența între proprietatea intelectuală a unui NFT și NFT-ul în sine. Dacă deți un NFT nu înseamnă că ai dreptul să îl folosești oriunde îți dorești. Cred că în continuare că a deține un NFT îți permite să demnonstrezi că ai drept de proprietate într-un anumit ecosistem, dar nu îi garantează deținătorului dreptul de a îl folosi în orice platformă. Pentru asta este nevoie de acorduri între diferite companii de gaming sau platforme.”, a mai adăugat Alun Evans, CEO Freeverse.io.