• Un videoclip viral demonstrează cât de ușor este să creezi o nouă criptomonedă în mai puțin de 30 de secunde.
  • Johnny Shankman, un artist digital, a creat un nou token numit “EASY_MONEY” în doar 27 de secunde folosind un program numit Contracts Wizard.
  • Tokenul Pepe a câștigat popularitate în rândul memecoin-urilor, devenind unul dintre cele mai cunoscute exemple de tokenuri “complet inutile” în mediul cripto.

Un videoclip viral arată cât de ușor este pentru oricine cu o conexiune la internet să creeze o nouă criptomonedă de la zero în mai puțin de 30 de secunde.

Într-un videoclip din 6 mai al artistului digital Johnny Shankman, care se numește whitelights.eth pe Twitter, îl arată completând un “speedrun” de creare și implementare a unui nou token, numit în mod amuzant “EASY_MONEY“, în doar 27 de secunde. Recordul a fost doborât a doua zi, ajungând la 22,45 de secunde.

Shankman arată cum orice utilizator poate crea rapid un nou token prin utilizarea unui program numit Contracts Wizard, creat de firma de securitate cibernetică OpenZeppelin. Instrumentul Contacts Wizard generează cod pentru un token ERC-20 cu câteva clicuri rapide ale unui cursor.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Shankman creează tokenului EASY_MONEY (EZ) pe Ethereum testnet. El menționează în secțiunea de comentarii că videoclipul a fost “doar în scopuri educaționale” și clarifică că prin implementarea EASY_MONEY pe Ethereum testnet, nu este un token real pe care să se speculeze. De remarcat faptul că videoclipul lui Shankman a fost preluat de mai multe conturi mari pe Crypto Twitter, fiind repostat de către Loopifyyy, ceea ce a dus la mai mult de 3 milioane de vizualizări pe o serie de conturi diferite.

Boom-ul recent al memecoin-urilor a fost condus în mare parte de un token tematic cu broaște care este “complet inutil” numit Pepe, care și-a văzut valoarea să crească cu peste 5000% din momentul în care a fost creat la 14 aprilie.