• În 21 aprilie au fost deja gravate aproximativ 4.923 de rune
  • În doar 24 de ore taxele din blockchain au generat peste 78 de milioane de dolari
  • Runele Bitcoin funcționează pe sistemul UTXO din rețeaua BTC

Apare prima colecție de Rune în Bitcoin. Iar în 21 aprilie au fost deja gravate aproximativ 4.923 de rune, cu 801.124 de tranzacții cu rune și 68.548 deținători.

Exchange-uri cripto, precum OKX și Gate.io , au listat deja câteva dintre runele proaspăt mintate, cum ar fi SATOSHI NAKAMOTO, pentru tranzacționare.

Bitcoin Layer a scris că Runele pare a fi un „joc de oameni mai puțin inteligenți din care, în esență, toată lumea pierde”, dar ocupă spațiu în bloc și poate „accentua nevoia de a grăbi dezvoltarea și extinderea ulterioară a lichidității pe stratul 2 și soluții de scalare precum Lightning Network.”

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Taxele pentru tranzacții ca procent din veniturile totale ale minerilor pe bloc au crescut la cel mai mare nivel de până acum, de 75%. În doar 24 de ore taxele au generat peste 78 de milioane de dolari.

Ce sunt runele Bitcoin?

O alternativă simplificată și eficientă la tokenii BRC 20 din blockchain-ul nativ Bitcoin, care se folosesc de modelul UTXO. Cum funcționează acest model?

Când trimiteți bitcoin cuiva, au loc mai mulți pași. Unul dintre primii pași în procesul de tranzacție este ca portofelul dvs. de criptomonede să scaneze blockchain-ul pentru suma de fonduri pe care o aveți. Aceste fonduri sunt cunoscute ca rezultate ale tranzacțiilor necheltuite (UTXO).

Poți să te gândești la UTXO-uri ca la restul primit de la tranzacțiile anterioare cu bitcoin.

Fondurile sunt considerate „necheltuite” deoarece sunt disponibile gratuit pentru a le trimite cuiva sau a le muta într-un alt portofel. Ele sunt numite „ieșiri ale tranzacțiilor” deoarece au fost create din tranzacții anterioare.

Dacă plătiți 15 lei pe prânz folosind o bancnotă de 20 de lei, veți rămâne cu o bancnotă de 5 lei. În acest exemplu, restul de 5 lei ar fi o tranzacție necheltuită. Ar intra înapoi în portofel, gata să fie folosit pentru a cumpăra altceva.

Cum funcționează mai exact runele pe Bitcoin?

Protocolul Runelor valorifică modelul tranzacțiilor UTXO din blockchain-ul Bitcoin. Unde fiecare tranzacție consumă anumite intrări și produce ieșiri. Care sunt apoi fie cheltuite în tranzacții viitoare, fie rămân ca UTXO.

Protocolul Runes atribuie furnizarea de tokeni unor UTXO-uri specifice, care pot deține cantități variate de Rune, facilitând astfel gestionarea eficientă a soldurilor și transferurilor de tokeni. Așa vor putea să apară memecoin-urile în rețeaua Bitcoin.