Munca temporară este pe un trend ascendent în prima parte a acestui an, creştere susţinută şi de deblocarea proiectelor din producţie şi agricultură, potrivit Ziarului Financiar.

Cererea de servicii de muncă în regim temporar este pe un trend ascendent în prima parte a anului 2022, o creştere susţinută, printre altele, de deblocarea proiectelor din zona de producţie şi din agricultură, conform unei analize a Asociaţiei Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane (AFSRU). Deşi cererea de angajaţi în regim temporar este în creştere, piaţa muncii temporare nu a ajuns încă la volumele de dinainte de pandemie, împiedicată acum de cauze precum războiul din Ucraina şi deficitul de candidaţi.

„Piaţa muncii din România în general şi, implicit, piaţa muncii temporare au dat semne de revenire încă din cea de-a doua jumătate a anului trecut. În prima parte a acestui an, nivelul cererii s-a menţinut pe un trend ascendent, pe fondul deblocării multor proiecte în zona de producţie, dar şi al deschiderii proiectelor din agricultură, însă deficitul de candidaţi şi noul context generat de conflictul ruso-ucrainean fac dificilă misiunea recuperării volumelor pierdute în timpul pandemiei“, afirmă Oana Popescu, managing director în cadrul companiei Humangest România.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Sorina Donisa, CEO al companiei de recrutare în regim temporar APT Prohuman spune că vede o creştere a cererii de muncă temporară din partea angajatorilor şi crede că unul dintre motivele din spatele acestei creşteri este lipsa de predictibilitate în achiziţia de materie primă, care îi face pe angajatori să prefere să recruteze în regim temporar.