• Restaurantele folosesc tot mai multe tehnici pentru promovarea preparatelor.
  • Mai multe trenduri gastronomice sunt susțunite de multe dintre restaurantele lumii.
  • Printre ele se numără utilizarea frunzelor de smochin sau încălzirea sosului picant.

Restaurantele premiate cu stele Michelin sau diverse distincții sunt tot mai numeroase, iar mulți bucătari-chefi se întrec în tehnici care mai de care mai interesante. Sau instrumente și ingrediente care să facă diferența între un preparat obișnuit și unul rafinat. Asta dă naștere mai multor trenduri sau modalități de preparare.

Astfel, au fost setate mai multe trenduri și previziuni despre ingredientele care vor fi folosite în 2024 și ce alimente vor fi promovate.

Care sunt trei dintre trendurile anului 2024?

Frunza de smochin este unul dintre ingredientele care au surprins. Și care va apărea în tot mai multe preparate. După cum arată meniurile restaurantelor mari din toată lumea, frunzele de smochin sunt folosite în orice, de la înghețată, până la curry.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Frunza nu poate fi consumată crudă, dar aroma sa dulce și ierboasă poate fi infuzată în uleiuri și lactate sau chiar transformată în siropuri ca ingredient pentru cocktailuri. Restaurantul londonez Aulis o servește drept un parfait cu ciocolată albă și mentă.

O altă tendință a acestui an este încălzirea sosului picant. Care a crescut în ultimii ani de zile, dar retailerii raportează în prezent o creștere uriașa a cererii. Este posibil ca o mare parte din această tendință să existe datorită succesului emisiunii Hot Ones de pe YouTube. Unde mai multe celebrități sunt intervievate în timp ce mănâncă aripioare de pui cu sosuri care devin din ce în ce mai picante. Iar oamenii cumpără chiar și sosurile specifice Hot Ones pentru a recrea provocarea acasă.

Un al treilea trend este legat de culoare. Potrivit specialistului Morgaine Gaye, din punct de vedere cromatic, albastrul va domina în acest an. Conform lui, majoritatea preparatelor vor fi colorate cu proteina de mazăre „fluture”. Care este o pulbere obținută din planta de mazăre „fluture”. O viță de vie originară din Thailanda. Sau varianta a doua, alge albastre-verzi.