• Le Restaurant – Thierry Schwartz folosește ingrediente din zona locală în proporție de 95%.
  • Restaurantul din orășelul Obernai are o colecție de vinuri cu peste 1.500 de sortimente.
  • O altă variantă similară vine din Paris, la restaurant Arpège, tot cu ingrediente locale.

Le Restaurant din Obernai, Franța, proiectat de Chef Thierry Schwartz, folosește tehnici de gătit moderne. Și încearcă o reintepretare a bucătăriei franțuzești. Designul restaurantului poate fi descris ca unul rustic, dar cu elemente moderne incluse. Poate găzdui până la 50 de persoane.

Thierry Schwartz este cunoscut pentru preparatele sale din ingrediente naturale, foarte mult bazate pe plante. Folosește aproape în totalitate ingrediente de la producători locali și din regiunea lui natală.

Bonus, toate felurile de mâncare vin împreună cu un vin din colecția de peste 1.500 de sortimente a restaurantului. Recent a câștigat prima stea verde Michelin.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce alte variante mai oferă Franța?

O altă variantă este „Nectar by maison mère”. Un restaurant recent deschis în Paris.  Ce fel de experiență oferă? Nu vezi ce deguști, nu vezi pe unde mergi și nici ce mănânci. Scopul este să-ți trezească toate simțurile. Și dacă mergi la date, un chelner vă conduce la masă legați la ochi.

Dacă tot ai ajung în Paris, o altă variantă este restaurantul Arpège. În 2001 bucătarul șef Alen Passard transformă dintr-un local pentru meatlovers, într-unul în care legumele devin vedeta farfuriei.

Ingredientele sunt pe stilul lui Thierry Schwartz. Provin doar de la fermierii din împrejurimile Parisului.

Ce trebuie neapărat să încerci din meniul variat? Sushi-ul vegetarian, aromatizat cu foi de dafin și tarta cu mere, glazurată cu migdale caramelizate. Prețul pentru un meniu de prânz costă în jur de 175 de euro și necesită rezervare din timp. Restaurantul are 3 stele Michelin.