Virtual ne merge bine. Sau nu? 86% dintre liderii de business se așteaptă la o catastrofă cibernetică în viitorul apropiat, spune Julie Sweet, CEO Accenture. 43% se tem că impactul va fi material și le va afecta business-urile pe termen lung. Doar 27% dintre liderii de business consideră că afacerilor lor sunt rezistente din punct de vedere cibernetic. Pentru restul, Julie Sweet vine cu o soluție în 3 pași.

“În primul rând, securizează centrul. Aspectul securității trebuie să fie integrat. Nu este ușor. Tehnologia nu gestionează doar partea corporate. Nu este vorba despre email. Este acum în inima business-ului. Fie că vorbim despre cu decurge explorarea în petrol și gaze, cum comunică aprovizionatorii cu cumpărătorii, iar lista poate continua.

În al doilea rând, trebuie să răspunzi provocărilor. Asta trebuie făcut în două moduri. Primul este, de fapt, mai multă tehnologie. În mare parte, punctul este realizat de experți în securitate, cu tehnologia necesară, care poate fi automatizată și poate duce la rezultate mai bune, pentru ca oamenii să se focuseze mai mult pe informații, schimbări comportamentale umane și învățarea riscurilor reale de business.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Al treilea pas este o schimbare a mentalității și a culturii, în așa fel încât reziliența cibernetică să fie echivalentă cu reziliența business-ului.”, a povestit Julie Sweet, CEO Accenture.

În 2022 am avut circa 21.000 de atacuri cibernetice, arata raportul Conferinței Naționale de securitate cibernetică din 2022.

Cât de pregătit este mediul de business din România din punct de vedere cibernetic? Am discutat subiectul cu Silviu Stahie, specialist în securitate informatică, Bitdefender.

“Cred că ar trebui să împărțim piața un pic în două bucăți. În primul rând sunt afacerile mici și mijlocii, apoi afacerile mari. Afacerile mari în general știu ce înseamnă protecția, au ori echipe dedicate, ori achiziționează soluții de pe piață.

Și ne rămân afacerile mici și mijlocii, unde, în mod surprinzător, chiar dacă în media, la știri, apar atacurile acestea asupra marilor companii, cele mai multe dintre atacurile pe care le-ai menționat se petrec împotriva afacerilor mici și mijlocii, care nu prea ajung pe prima pagină, dar care se confruntă cu probleme care nu sunt neapărat așa de atractive pentru titluri.

De exemplu infecția dispozitivului care este folosit pentru plata și securizarea camerelor la un hotel, genul acesta de soluții, de posturi, cum se numesc. Acesta este unul dintre cele mai atacate tipuri de tehnologii în acest moment, în care se încearcă infectarea lor prin diverse metode, bineînțeles pentru supravegherea tranzacțiilor de card.”, a povestit Silviu Stahie, specialist în securitate informatică, Bitdefender.