Administraţia de la Washington impune sancţiuni Coreei de Nord din cauza activităţilor cibernetice

  • Statele Unite impun sancţiuni Coreei de Nord din cauza activităţilor cibernetice.
  • Acţiunile de astăzi continuă să evidenţieze amploarea operaţiunilor cibernetice ilegale şi operaţiunile angajaţilor din domeniul IT.
  • Noile sancţiuni s-au dat împotriva a patru entităţi şi a unei persoane din Coreea de Nord, din cauza unei serii de activităţi cibernetice ilegale.

„Astăzi, Biroul pentru Controlul Activelor Externe din cadrul Departamentului american al Trezoreriei a sancţionat patru entităţi şi un individ implicaţi în generarea de venituri obscure şi în activităţi cibernetice negative care susţin Guvernul Coreei de Nord. Coreea de Nord efectuează activităţi cibernetice negative şi plasează angajaţi din domeniul tehnologiei informaţionale care obţin fraudulos locuri de muncă pentru a genera venituri, inclusiv în monede virtuale, pentru a susţine regimul Kim Jong-Un şi priorităţile acestuia, precum programele ilegale de fabricare a armelor de distrugere în masă şi rachete balistice”, anunţă Departamentul Trezoreriei de la Washington, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

„Acţiunile de astăzi continuă să evidenţieze amploarea operaţiunilor cibernetice ilegale şi operaţiunile angajaţilor din domeniul IT, care finanţează programele ilegale ale regimului de fabricare a armelor de distrugere în masă şi rachete balistice. Statele Unite şi partenerii noştri menţin angajamentele de a contracara activităţile ilegale nord-coreene de generare a veniturilor şi eforturile continue de a deturna fonduri de la instituţiile financiare, de la platforme online de schimb monetar, de la companii şi persoane fizice din întreaga lume”, a declarat Brian Nelson, subsecretar american al Trezoreriei responsabil de Informaţii Financiare şi Combaterea Terorismului.