• 8 din 10 profesioniști din business sunt pregătiți de Metaverse
  • 96% văd valoarea meeting-urilor virtuale, arată un studiu Ciena
  • 4 din 10 cred că își vor muta business-ul în mediul virtual

Promisiunea unei lumi digitale: 8 din 10 profesioniști din mediul de business declară că sunt pregătiți pentru Metaverse, arată un studiu citat de cei de la Metaventis. 96% dintre cei 15.000 chestionați văd valoarea meeting-urilor virtuale. 78% dintre ei spun că ar participa la experiențe mai complete în Metaverse, în comparație cu actualele conferințe video.

La nivel global, 87% sunt deschiși să țină întâlniri de HR într-un spațiu virtual. Beneficiile? O colaborare mai bună și confortul, spun ei. 7 din 10 participanți văd Metaverse-ul ca o practică în devenire. Și 4 din 10 cred că business-ul lor se va muta din tradițional în virtual în următorii 2 ani.

Ce avatar își doresc aceștia? 35% și-ar alege unul care le-ar semăna în realitate, 22% vor o versiune mai “lucrată” și 10% ar alege pe cineva faimos în locul lor.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Până în 2030, valoarea pieței Metaverse va crește de la 47,48 miliarde dolari la 678,8 miliarde dolari, scrie Statista.

Dar ce este această lume digitală? Metaversul se referă la un spațiu virtual tridimensional, comun, în care oamenii interacționează cu obiectele, cu mediul înconjurător și între ei prin intermediul unor reprezentări digitale ale lor sau avataruri. Practic, metaversul este prezentat ca succesorul internetului. Și promite o lume digitală 3D realistă în care se pot cumpăra sau vinde bunuri și servicii, să fie semnate sau să fie executate contracte.

În acest univers virtual, companiile vor putea să recruteze și să formeze talente sau să interacționeze cu clienții și comunitățile.

Am discutat subiectul cu Endi Ungureanu, co-fondator Metaventis.

“Răspunsul sincer e că nu putem ști sigur. După cum spuneați și voi, Metaverse-ul acum se inventează, acum se construiește și tot ce urmează să apară, practic, e o necunoscută pentru toată lumea acum. Inclusiv cei de la Meta au preluat ștafeta foarte puternic. Dar ce e foarte interesant e că eu asociez Metaverse-ul cu blockchain-ul. Ce nu se spunea în niciunul din cele două studii – nu se vorbește despre blockchain și nu se vorbește despre ownership. În general, noi cei din WEB3 credem foarte mult în ownership și credem că vom ajunge să deținem inclusiv experiențele noastre.”, a povestit Endi Ungureanu, co-fondator Metaventis.