Elon Musk amenință Meta: „Este bună concurenţa, dar nu şi trişatul”

  • Elon Musk, proprietarul Twitter, a declarat că „este bună concurenţa, dar nu şi trişatul”.
  • Twitter ameninţă Meta cu acţiuni în justiţie în legătură cu aplicaţia Threads.
  • Purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, a replicat spunând că „nimeni din echipa de ingineri de la Threads nu este un fost angajat al Twitter„.

Twitter ia în considerare posibilitatea de a intenta o acţiune în justiţie împotriva Meta în legătură cu aplicaţia rivală Threads, care are o creştere rapidă, potrivit BBC.

Aplicaţia Threads, care a fost lansată miercuri, seamănă cu Twitter şi a fost prezentată de şefii Meta ca o alternativă „prietenoasă”.

Ce spune Musk

Elon Musk, proprietarul Twitter, a declarat că „este bună concurenţa, dar nu şi trişatul”. Totuşi, Meta a negat într-o afirmaţiile potrivit cărora foşti angajaţi ai Twitter au ajutat la crearea Threads.

Peste 30 de milioane de persoane s-au înscris deja la noua aplicaţie, potrivit Meta.

Sesizare către Zuckerberg

Avocatul Twitter, Alex Spiro, i-a trimis o scrisoare directorului general al Meta, Mark Zuckerberg, în care acuză Meta de „însuşirea sistematică, intenţionată şi ilegală a secretelor comerciale şi a altor proprietăţi intelectuale ale Twitter” pentru a crea Threads.

Spiro a susţinut că Meta a angajat zeci de foşti angajaţi ai Twitter care „au avut şi continuă să aibă acces la secretele comerciale ale Twitter şi la alte informaţii extrem de confidenţiale”.

Meta se apără

Purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, a spus că „nimeni din echipa de ingineri de la Threads nu este un fost angajat al Twitter, pur şi simplu nu există acest lucru”.