EGLD, token-ul blockchain-ului Elrond este pe minus cu 7% iar Maiar, token-ul exchange-ului descentralizat cu același nume s-a prăbușit cu aproximativ 90%. Motivul? Maiar DEX a fost victima unui atac cibernetic care a dus la dispariția a 1,6 milioane de EGLD. Fondurile au fost transferate în 3 conturi, create simultan în exchange-ul Binance.

În timp ce prețul MEX caută o cale de revenire, Beniamin Mincu, fondatorul Elrond lucrează la un plan de redresare, anunțat pe Twitter la doar câteva ore de la atac. Mergem acum la Adrian Paraschivescu, editor Aleph Business.

“Atacul a fost posibil prin creearea unui smart contract care avea ca scop transferarea fondurilor în cele 3 adrese deținute de hackeri. Cele 3 conturi au primit 800.000 EGLD, 450.000 EGLD și 400.000 EGLD imediat după lansarea contractului. Ulterior dumping-ul a inceput cu câte 200.000 USDC odată. Atacatorii au folosit USDC pentru a putea retrage fondurile în blcockhain-ul EThereum. Atacul a început la ora 10 noaptea, aproximativ iar 38 de minute mai târziu prețul EGLD era pe minus 92%. 38.000 EGLD au fost deja retrași în timp ce 10 mil. USDC, 170.000 de UTK și 180.000 EGLD sunt încă stocați în wallet-urile atacatorilor.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

În primul rând, conform postarilor lui Beniamin Mincu situația a fost cauzată de un bug critic care a fost descoperit de echipa Elrond în seara atacului. Prioritățile echipei sunt următoarele, înțelegerea situației și limitarea impactului în cel mai scurt timp posibil. Acum pericolul a trecut iar o parte din fonduri au fost returnate, în ciuda faptului că prețul token-ului MAIAR încă nu și-a revenit din șocul de 90% suferit recent. Între timp a fost propus un upgrade al rețelei principale, care a fost și aprobat de comunitate. Mai departe bridge-urile vor fi verificate pentru a își da seama cum au putut trece fondurile neobservate. Până la viitoare update-uri, Beniamin spune că o analiză complexa, onchain este in desfăsurare iar echipa Elrond va veni cu un plan concret in cel mai scurt timp posibil.“, a povestit Adrian Paraschivescu, editor Aleph Business.