Probleme la lansarea Holoride pe exchange-ul Maiar. Profituri uriașe obținute de conturile mari în doar câteva minute, pe spatele comunității

În data de 7 decembrie, a avut loc listarea producătorului de echipamente VR pentru industria auto, Holoride, pe Maiar, exchange-ul celor de la Elrond. Însă lucrurile nu au mers în totalitate conform planului. Pentru început cererea a depășit cu mult oferta, asta a cauzat, evident, o creștere rapidă și bruscă a prețului RIDE.

A doua problemă a fost strategia comună a investitorilor. Cumpăr token-ul imediat ce se listează, vând imediat pentru profit. O strategie destul de simplă, unde viteza era cheia succesului, dar aparent neprofitabilă pentru investitorii mici.

„Pe scurt, problema nu a fost că unii oameni au cumpărat mai devreme – cumpărarea este vitală și de fapt contribuie la creștere – mai degrabă problema a fost că unii oameni au fost capabili să execute comenzi uriașe, urmate de vânzări imediate, realizând profituri mari, pe cheltuiala comunității”, a explicat Beniamin Mincu, co-fondatorul Elrond, într-o postare pe Twitter.

Unul dintre aceste conturi gigant aparținea unui afiliat Elrond, care a cumpărat 5,29 de milioane de RIDE în 3 tranzacții separate, cu o valoare totală de 28.000 de eGOLD. Discutăm în continuare cu Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale la ASE.