Ce faci dacă ești bogat, te-ai retras pe o insulă privată pentru a trăi o viață în stil Robinson Crusoe împreună cu partenerul, dar te-ai plictisit de cockatiluri și cântecele păsărilor exotice de diminieață? Transformi insula într-un cripto hub, lipsit complet de taxe, și o populezi cu 21 de mii de evangheliști cripto, evident. Ăsta este planul fostului investitor în imobiliare, Anthony Welch, și al soției sale Theresa, care vor să-și transforme insula de 3 milioane de metri pătrați în propriul lor cripto hub de lux.

Bine ai venit pe Insula Satoshi, o insulă privată de 3 milioane de metri pătrați, pe cale să devină un oraș smart sustenabil. Creată cu scopul de a deveni prima cripto-economie bazată în totalitate pe criptomonede și tehnologie blockchain. Insula este situată în paradisul tropical Vanuatu, în sudul Pacificului, și este operată de Sathoshi Island Ltd. Acesibilă prin zbor direct din Australia, Asia și Coasta de Vest a S.U.A., insula Satoshi va ajunge casa oficială a experților și entuziaștilor cripto din lume.

După ultima tentativă de insulă privată, transformată în cripto hub, mai exact CryptoLand, care s-a dovedit a fi pur și simplu o țeapă de zile mari, întrebarea rămâne: Cine se ocupă de proiect?

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Design-urile futuriste sunt create pentru a satisface nevoile experților pe care ne dorim să îi atragem. Și sunt create de firma de arhitectură recunoscută la nivel global, James Law Cybertecture.

“Am creat ceva foarte special pentru insulă și îl nunmim “Modulul Satoshi”. Arătat în aceste randări, modulul este o clădire auto-susținută care poate fi poziționată în mai multe moduri pentru a creea sute de tipuri unice de locuințe, apartamente, facilități și birouri.”, a declarat James Law, arhitect principal

Sună bine până acum. Singura problemă este că înainte ca insula să ajungă capitala cripto, așa cum o visează Welch, mai întâi trebuie să renunțe la campania inițială de marketing prin care insula era vândută drept o “rezervație naturală dedicată vieții sălbatice”. Antreprenorul a mai încercat în 2017 să își vândă proprietatea pentru suma de 14,3 milioane de euro. Iată ce spunea atunci despre insulă:

“Insula Lataro este o insulă privată de 3 milioane de metri pătrați, localizată în insulele de nord Vanuatu. 90% este neatinsă de om. Vechile păduri tropicale împreună cu o combinație de vis de faună și floră au stat neatinse pentru mii de ani.”

Insula Satoshi este cel mai recent proiect dintr-o serie de inițiative de a-i atrage pe fanaticii cripto în lumea reală. Președintele insulei Palau, spre exemplu, are în plan ca până la finalul anului să ajungă prima națiune cu un stablecoin drept monedă națională. Ce diferențiază proiectul Satoshi de proiectul Cryptoland, spune Welch, este faptul că el împreună cu partenerii lui dețin insula. Iar planurile lor sunt foarte bine puse la punct. Rămâne de văzut dacă Satoshi Island și CryptoLand vor urma același drum sau Welch chiar are șanse de a creea prima capitală cripto din lume, poate înaintea lui Nayib Bukele cu al său BitcoinCity.