Condițiile extreme din piața cripto care i-au adus valoarea sub pragul de o mie de miliarde de dolari i-au forțat pe oficialii prototcolului de DeFi, Celsius să întrerupă toate retragerile și depunerile din rețea pe o perioadă de timp nedeterminată. Acum insolvența le bate la ușă, iar investitorii își pot lua gândul de la banii pe care îi aveau investiți în serviciile Celsius.

Motivul? Termenii și condițiile protocolului spun clar că în caz de insolvență investitorii vor fi tratați ca pe niște simplii creditori ai companiei, iar fondurile lor vor fi folosite pentru a resuscita rețeaua. Drepturile legale asupra banilor depuși devin nule. 325 de milioane de dolari din rezervele Celsius au intrat înapoi în piață pentru a remedia situație și are alte 500 de milioane de dolari sunt blocate în Maker Protocol.

În timp ce piața cripto își linge rănile iar Celsius se confruntă cu insolvența, Jack Dorsey, CEO-ul Block sare peste Web 3 și începe să lucreze la Web 5.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

De ce? Intențiile Web 3 sunt bune dar este construit cu uneltele greșite, spune Dorsey. Web5 folosește rețeaua Bitcoin și o multitudine de tehnologii solide pentru a crea un nou ecosistem cu adevărat descentralizat, a mai adăugat CEO-ul.

Cum își poate îndeplini fostul CEO al Twitter visul și vor scăpa oare neatinși de lege oficialii Celsius? Am discutat subiectul cu Sergiu Agachi, cofondator OTCrypto.

“Celsius se numără printre ultimele business-uri din cripto care au probleme cu lichiditatea. Este vorba de contextul economic nefavorabil, vorbim de o rată a dobânzii de 8,6%, vorbim de o politică monetară de tightening în care se scurtează foarte mult lichiditatea de pe piață și multe alte cauze. Pe scurt, Celsius funcționa ca o bancă, însă în defy, în finanțe descentralizate, unde noi ca utilizatori împrumutăm bani pentru a avea acces la trading, pentru a avea acces la diferite derivate financiare sau la dobânzi foarte mari.”, a povestit Sergiu Agachi, cofondator OTCrypto.