Marea demisionare a expirat. Era la modă în pandemie. Acum, 42% dintre membrii generației Z din România ar sta, mai degrabă, încă 5 ani la actualul loc de muncă, procent dublu faţă de 2021.

Teoretic sună bine, practic, vine la pachet cu un nivel extrem de ridicat de burnout şi de stres printre angajaţi, care se revarsă asupra companiilor. O arată studiul Global 2022 Gen Z şi Mileniali, realizat pe un eşantion de circa 15.000 de tineri la nivel global, dintre care 300 sunt români.

În România, 49% dintre membrii Gen Z participanți la un studiu Deloitte cred că situaţia economică se va înrăutăţi în următoarele 12 luni, faţă de 37% anul trecut.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Am discutat subiectul cu Oana Botolan, managing partner al CTeam Human Capital.

“Din păcate, în mod evident, răspunsul este unul neplăcut. Spre ce ar putea duce? Spre rezultate mult mai slabe, spre o înrăutățire a condițiilor sau realităților deja existente de burnout, de epuizare, tot spectrul până în depresie inclusiv. Deci, în mod evident, și din punct de vedere al rezultatelor, dar și din punct de vedere al nivelului de bine al angajaților, nu poate duce la nimic bun.”, a povestit Oana Botolan, managing partner al CTeam Human Capital.