• Whisper – În „6 Underground” regizat de Michael Bay.
  • Christina O – A servit drept decor în „Triunghiul tristeții” (2022) al lui Ruben Östlund.
  • Solandge – Închiriat pentru filmările serialului „Succession”.

Super-iaht-urile sunt acum în centrul atenției și joacă roluri tot mai importante într-o varietate de producții. Ele nu doar că plutesc pe ape, ci și pe ecranele noastre. Iată câteva exemple:

Care sunt top 5 iahturi care au apărut în filme?

Whisper – În “6 Underground”, regizat de Michael Bay și cu Ryan Reynolds în rol principal, acest iaht de 149 milioane de euro a fost scena unui dezastru cinematografic. În realitate, s-a asigurat protecția fiecărui detaliu pe durata filmărilor.

Christina O – A figurat în filmul “Triunghiul tristeții” (2022) al lui Ruben Östlund și a găzduit petreceri extravagante. Iahtul are o lungime de 99m. Valoarea actuală a iahtului Christina O nu este specificată, dar datorită istoriei sale poate costa zeci de milioane de euro.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Solandge – A fost închiriat pentru “Succession”, cu un cost de 1,1 milioane de dolari pe săptămână, ofereră scene la piscina cu priveliște spre ocean. Acest superyacht are o lungime de aproximativ 85 metri. Costul său de achiziție este estimat să fie de peste 200 de mil. de euro.

Planet Nine – Utilizat în filmul SF “Tenet” al lui Christopher Nolan ca ascunzătoare pentru antagonist, acest superyacht de 240 de picioare a fost echipat cu lansatoare de rachete, care adaugă o notă militară. Bugetul filmului de 200 milioane de dolari a inclus și folosirea unui Riva 33 Aquariva Super și două catamarane F50. Preț? 100 mil. de euro și cu o lungime de 73m.

Coral Ocean – Drake a ales acest iaht impresionant de 238 de picioare pentru videoclipul său muzical “Sticky”, din albumul “Honestly, Nevermind”. Îndrăgostit de iahtul renovat recent cu 35 de milioane de dolari, artistul a anunțat pe rețelele sociale un charter ulterior de 660.000 de dolari.