Cu un război la granița României, cu o criză sanitară încă neîncheiată, cu o criză a lanțurilor de aprovizionare în plină desfășurare, cu o inflație care tot crește, politicienii români nu știu cum să facă să complice și mai mult situația.
PSD, după ce a renunțat deocamdată la impozitarea progresivă, vrea un nou cod fiscal, bazat pe „echitate și solidaritate socială”. Mai exact, vrea supraimpozitarea cu 40% a salariilor din sistemul bugetar care depășesc salariul Președintelui României, supraimpozitarea pensiilor speciale, un sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei sau o contribuție temporară pentru Sănătate și Educație plătită de companiile cu venituri anuale de peste 100 de milioane de euro.
TOP ARTICOLE
- San Francisco, cel mai scump oraș american. Este nevoie de 1,7 milioane $ pentru un „trai decent”, spun localnicii
- România are depozitele de gaze pline în proporție de 40%. Până la 1 octombrie, toate statele membre UE trebuie să ajungă la 80%
- Analiștii se așteaptă ca BNR să urce dobânda-cheie de la 3,75% la 4,5% pe 6 iulie
Am discutat subiectul cu Valentina Saygo, consultant fiscal.
„Asistăm din nou la o revoluție fiscală marca PSD, ca cea din 2017 când s-au mutat obligațiile de la angajat la angajator și cică s-au mărit salariile cu 25%. Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs, dacă analizăm aceste propuneri. Supraimpozitarea pensiilor speciale și a salariilor bugetare nu va trece, de exemplu, pentru că este neconstituțională, e un praf în ochii alegătorilor. Sistemul progresiv de deduceri? Este diferit de impozitarea progresivă și văd că s-a schimbat de la o zi la alta declarația președintelui PSD.”, a povestit Valentina Saygo, consultant fiscal.
Partenerii noștri