Proiectul de modificare a legii offshore primește primele reacții din partea producătorilor de gaze implicați în proiectele de extracție de la Marea Neagră. Americanii de la Black Sea Oil and Gas susțin că au dezvoltat proiectul Midia pornind de la premisa că măsurile fiscale din legea offshore vor fi revocate până la momentul începerii producţiei. Taxarea suplimentară rămâne însă valabilă, dar se modifică parametrii de calcul.

Black Sea Oil and Gas consideră că supraimpozitarea este împovărătoare și contrară asigurărilor și prevederilor legale oferite de Statul Român atunci când investitorii au intrat în țară. Modificarea legii offshore este așteptată de investitorii implicați în perimetrele de extracție de la Marea Neagră de câțiva ani. Procesul de aprobare este în curs, dar durează.

Am discutat subiectul cu Cătălin Niță, director executiv al Federației Patronale de Petrol și Gaze.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“Cred că suntem la o proporție de aproape 100% de a vedea un proiect finalizat. Noi suntem de părere că el este aproape gata. Mai sunt câteva mici modificări pe care o să le sugerăm și noi în amendamentele pe care le vom trimite către Senat în speranța că statul va ține cont de ele în momentul în care va vota acest proiect în primă fază în Senat, după care în Camera Deputaților. Și sperăm să vedem într-un timp cât de scurt o decizie favorabilă de investiție a tuturor operatorilor din Marea Neagră.

Până acum suntem în discuții cu autoritățile, am inițiat discuții cu fiecare lider de grup politic din Senat ca să încercăm să ne dăm seama care a fost, pe de-a întregul, ideea inițiatorului în acest proiect de modificare a legii offshore. Și credem noi că suntem pe un drum bun.”, a declarat Cătălin Niță, director executiv al Federației Patronale de Petrol și Gaze.