• Cum se împarte averea lui Berlusconi: pachet majoritar celor mai mari copii, Marina şi Pier Silvio
  • Acum, când testamentul său a fost făcut public, este clar că acesta a lăsat un pachet majoritar de acţiuni în holdingul familiei, Fininvest, celor mai mari doi copii ai săi.
  • Se pare că Berlusconi nu şi-a distribuit acţiunile în mod egal între cei cinci copii ai săi. 

De săptămâni întregi se fac multe speculaţii: cine va conduce imperiul lui Silvio Berlusconi după moartea sa? Acum, când testamentul său a fost făcut public, este clar că acesta a lăsat un pachet majoritar de acţiuni în holdingul familiei, Fininvest, celor mai mari doi copii ai săi, Marina şi Pier Silvio. Aceştia vor deţine împreună 53% din firma familiei, scrie Reuters.

Se pare că Berlusconi nu şi-a distribuit acţiunile în mod egal între cei cinci copii ai săi

Astfel, Marina şi Pier Silvio sunt copiii săi din prima căsătorie şi vor primi acţiuni mai mari decât ceilalţi trei copii din cea de-a doua soţie – Barbara, Eleonora şi Luigi. Cei doi copii mai mari au deţinut funcţii de conducere în cadrul afacerii de familie încă de la începutul anilor 1990. Anterior, aceştia au declarat că „niciun acţionar nu va exercita un control indirect individual global asupra Fininvest”.

Berlusconi a lăsat, de asemenea, 100 de milioane de euro Martei Fascina, partenera sa în momentul decesului, care este cu 53 de ani mai tânără decât el. Cei doi nu erau căsătoriţi, dar, pe patul de moarte, a numit-o soţia sa.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

“Niciodată nu este corect”

Într-o scrisoare care a fost inclusă în testamentul său, el a scris: „Indiferent de sumă, fiţi pregătiţi. Se va spune că este prea mult sau că nu este suficient. Niciodată că este corect”.

Fratele lui Berlusconi, Paolo, primeşte, de asemenea, 100 de milioane de euro, în timp ce Marcello Dell’Utri, un colaborator apropiat al defunctului prim-ministru, va primi 30 de milioane de euro.

Ce se întâmplă cu celelalte bunuri

Nu este clar încă modul în care vor fi transmise numeroasele alte bunuri valoroase ale lui Berlusconi; numeroasele sale vile de lux, fiind dificil de dat urmaşilor săi în mod egal.

Vila San Martino din Arcore, situată la nord-est de Milano, are o suprafaţă de 3.500 mp şi datează din secolul al XVIII-lea. De asemenea, are case la Lacul Maggiore, la Roma, la Cannes, în Caraibe şi în alte locuri.

Conacul VIP-urilor

„Bijuteria” din coroana de proprietăţi a lui Berlusconi este Villa Certosa, un conac din Sardinia pe care l-a cumpărat în anii 1970.

Acolo a găzduit lideri mondiali, de la Vladimir Putin la George W. Bush. Vila are 126 de camere şi arată ca un parc tematic, inclusiv un vulcan fals care erupe lavă. Valoarea sa este estimată la 259 de milioane de euro.

Testamentul lui Berlusconi

Silvio Berlusconi a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai influenţi oameni din istoria Italiei. În ultimii 50 de ani, umbra sa a dominat parlamentul, mass-media și fotbalul. Testamentul său includea o scrisoare scrisă de mână către copiii săi, care se încheia cu următoarele cuvinte: „Silvio Berlusconi este un om de afaceri: Mulţumesc, cu multă dragoste pentru voi toţi, tatăl vostru”.

Persoane apropiate familiei l-au descris pe Berlusconi ca fiind „lipiciul” care i-a ţinut uniţi pe copiii săi

Cel care a fost de patru ori prim-ministru a murit la 12 iunie din cauza leucemiei. El a acumulat o avere care se întindea în domeniul imobiliar, al televiziunii, al cinematografiei şi al sportului.

Întrebarea este dacă această unitate de familie poate fi menţinută acum că Berlusconi a murit şi ce impact ar putea avea acest lucru asupra viitorului imperiului său.