Scumpirea fără precedent a energiei a determinat un val de interes al companiilor pentru proiecte de producere a energiei electrice. Consultanţii pe fonduri europene spun că, fără dubiu, banii destinaţi acestor investiţii, circa 600 de milioane de euro, vor fi atraşi în totalitate. Finanţările se acordă pe Componenta C.6 Energie din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Am discutat subiectul cu Roxana Mircea, partener în cadrul REI Finance Advisors.

“Discutăm cu sute de companii în momentul de față. Deci cel puțin 100 vom depune doar noi. Vorbim de companii din industrii precum cea de producție, lactate, procesare, automotive. Foarte multe, de la suprafețe minime de acoperiș – discutăm de 2.500 – 3.000 de metri de acoperiș pe care se pot instala undeva la 0.4 MW, până la proiecte mai mari spre 5 MW și chiar 15 MW cât avem pe prima schemă.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Pe cea de-a doua schemă pe care se acordă între 15 și 30 de milioane, aici se duc companiile cu consumuri foarte, foarte mari.

Trebuie să-și pregătească proiectele pentru că sesiunea e anunțată a se deschide la finalul acestei luni. Cu alte cuvinte, se lucrează deja la studii de fezabilitate și începem pregătirea cererilor de finanțare.”, a povestit Roxana Mircea, partener în cadrul REI Finance Advisors.