• Donald Trump s-a întâlnit duminică cu Elon Musk, în Florida.
  • Avioanele celor doi au aterizat pe aeroportul din Palm Beach, la scurt timp unul după celălalt.
  • Nu este clar dacă Musk va dona sau nu pentru campania lui Trump, spun surse New York Times.

Trump, în căutare de fonduri pentru campania electorală, s-a întâlnit cu Elon Musk, duminică. Avioanele celor doi au aterizat pe aeroportul din Palm Beach, Florida, la mai puțin de o oră unul după celălalt. La întâlnire au participat și alți donatori republicani cu putere financiară, potrivit surselor New York Times.

Fostul președinte american caută să-și suplimenteze fondurile, în perpectiva luptei electorale contra lui Joe Biden. Dacă Musk l-ar sprijini financiar, Trump ar putea scăpa de dezavantajul financiar pe care-l are în fața lui Joe Biden.

Nu este clar dacă Musk este hotărât să doneze pentru campania lui Trump, potrivit unor surse. Cu o avere de circa 200 mld.$, șeful de la Tesla ar putea înclina balanța de unul singur.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Musk deja îl susține pe Trump, în declarații

Musk adoptă o poziție neutră, de obicei și a donat, de-a lungul timpului, către ambele partide. Contrar altor lideri de business, nu a contribuit cu sume mari de bani, în trecut. Business-urile lui, cum sunt Tesla și SpaceX, au beneficiat de contracte guvernamentale și subvenții.

Deși au avut unele divergențe în trecut, cei doi pare că sunt acum pe aceeași lungime de undă. Musk vorbește mai des despre afinitatea sa pentru Partidul Republican. Iar postările de pe X împărtășesc opiniile lui Trump.

Musk susține că politica legată de imigranți a actualului președinte amenință existența Statelor Unite. „America va dispărea, dacă încearcă să absoarbă lumea”, scria ieri, pe X.

În trecut, vorbea despre vârsta prea înaintată a lui Biden și spunea că președintele „încă doarme”.

După ce a cumpărat Twitter, în octombrie 2022, Musk i-a reactivat contul fostului președinte.