• Genezio este un start-up din România care vrea să ajute pe oricine să devină programator.
  • Genezio este o platformă fără server pentru construirea de aplicații web și mobile full-stack.
  • Startup-ul vrea ca în următorii cinci ani să se extindă în Silicon Valley și Londra.

Genezio, un start-up care dezvoltă instrumente pentru a grăbi dezvoltarea de aplicații cu ajutorul inteligenței artificiale, își propune să ajungă o platformă utilizată global în următorii cinci ani cu birouri în Silicon Valley și Londra.

Ce este Genezio și cine l-a fondat?

Genezio este un startup românesc fondat în 2023 de foștii manageri ai VectorWatch, FitBit și UiPath. După o rundă de finanțare, compania a obținut două milioane de dolari. Genezio va folosi banii pentru a implementa strategia de lansare pe piață și pentru a dezvolta funcții pentru companii. Platforma e folosită în prezend pentru aplicații web, mobile, blockchain, A.I. și de automatizare. Genezio este acum evaluată la zece milioane de dolari.

Ce spune cofondatorul platformei?

„Peste 5 ani văd Genezio pe tot globul. Îl văd cu birou în Silicon Valley, cu birou în Londra, ceva mare. Foarte asumat şi foarte transparent Genezio este o companie de tehnologie care pleacă din România”, a spun Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori tech de pe piaţa locală.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

„Noi am creat o platformă pentru programatorii care deja au început să scrie foarte mult cod cu AI generativ cu Large Language Models (LLM), cu ChatGPT şi au nevoie de toate toolurile în jurul acestei activităţi de scriere de programe  să le  pună pe server, să le urce pe server, să le urce în cloud, dacă vrei, sau toată zona de environmenturi de development, deci toată zona de tooluri din jurul programării, de la cloud, de la hosting, la testare, dacă vrei, Toate astea le face Genezio pentru generaţia nouă de programatori şi asta se vede pentru că avem start-up-uri şi freelanceri care fac o mulţime de prototype-uri folosind Genezio şi sunt foarte bucuroşi că le ia foarte puţin timp să facă asta şi pot să ajungă mult mai repede la utilizatori cu aplicaţiile lor şi să testeze.”