Revoluția giganților. Companii precum Target, J. P. Morgan, Rivian sau Disney s-au angajat să acopere cheltuielile de călătorie în scop medical, ale angajaților, în al căror stat e interzis avortul.

Amazon, spre exemplu alocă până la 4.000 de dolari anual pentru avort și alte tratamente medicale care nu pun viața în pericol. De cealaltă parte, Meta le-a spus angajaților să nu discute deloc subiectul pentru că ar putea crea un mediu de lucru ostil. Angajații nu sunt de acord.

Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat dreptul constituțional la avort. Prin asta, aproximativ jumătate dintre statele americane ar putea interzice avortul.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Am discutat subiectul cu Oana Botolan, Managing Partner CTeam Human Capital.

“Dacă ne referim la caracterul legal, ideea de „fentare” a legii nu se aplică în această situație pentru că știm cu toții, sau cel puțin ne-am repus la punct în ultimul timp, despre sistemul legislativ al Statelor Unite, care este diferit de cel cu care suntem noi obișnuiți în Europa. Dacă legile unui stat spun, de exemplu, că în California trebuie să conduci motocicleta și să porți cască și în Idaho nu, tu mergi cu motocicleta în Idaho fără cască, ceea ce e ok, e legal. Dar nu înseamnă că ai încălcat vreo lege sau că ai fentat o lege.

Ce vreau să spun este că nimeni nu fentează absolut nicio lege oferind ajutor, beneficii pentru angajați, decontarea cheltuielilor de transport și de intervenții medicale în cel mai apropiat loc unde aceste intervenții sunt posibile.”, a povestit Oana Botolan, Managing Partner CTeam Human Capital.