• Grotto Krabi este  un restaurant cu specific thailandez care funcționează înr-o peșteră naturală de calcar.
  • Sushi, sashimi și specialități japoneze, inclusiv scoici din Alaska mănânci la Kyoto Garden Sushi.
  • Mauritius Exquisite Lychee Wine este cunoscut pentru fabricarea vinului de lychee.

Preparatele marine, prezente atât în bucătăria specific thailandeză, cât și japoneză, sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Ingredientele proaspete și condimentele specifice stimulează sistemului imunitar, au proprietăți antiinflamatoare și sunt bogate în proteine. Locuitorii acestor regiuni sunt cunoscuți pentru longevitate.

Și cum nu se poate o masa complete fără un pahar de vin, Mauritius aduce o gamă de vinuri cu beneficii.

Vinul de lychee este bogat în carbohidrați, minerale și vitamine B și C. Ca orice vin, contribuie la starea generală de bine. Lychee este un fruct cu gust intens de trandafir și moscat. Are o pulpă moale în interior și culoarea roșie la exterior când este copt. Vinul maurițian era oferit în mod tradițional drept cadou de către împărat oaspeților săi.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Top 3 locații unde găsești preparate marine

Grotto Krabi: la aperitive, tataki de ton stropit cu sirop de nucă de cocos și chipsuri de orez sau carpaccio de vită Wagyu. Amestecul de ierburi, parmezan și ulei de trufe dă aroma unor preparate de aici. Preț : de la 12 euro/aperitiv.

Kyoto Garden Sushi, Cape Town. Aici găsești rădăcină de wasabi autentică, rasă pe o răzătoare tradițională din piele de rechin. În meniu mai ai sushi, sashimi și alte specialități japoneze, inclusiv alge marine cu tofu și scoici tempura din Alaska. Prețurile încep de la 20 euro.

Secretul vinului de lychee maurițian constă în recoltarea litchiului, decojit manual și fermentat sub drojdii specifice insulei. Prețul pentru degustarea de vinuri în cramele Mauritius’ Exquisite Lychee Wine este 150$/persoană.