• Robotul Ameca se prezintă la Bloomberg Tech cu o serie de glume.
  • Ameca spune că scopul ei e să conecteze oamenii cu roboții.
  • Elon Musk se așteaptă ca 1 mld. roboți să fie printre noi până în 2040.

Ameca vine la Bloomberg Tech în San Francisco. Face glume ambigue și e capabilă să intrerupă interlocutorul. Vor face roboții rău oamenilor?

Ameca răspunde, dar ezitant: „În niciun caz. Programarea mea, presărată cu un strop de etică, interzice cu strictețe vătămarea oamenilor. E doar despre pace și oferirea de înțelegere, nu frică.”

„Un strop de etică?”, se întreabă unii. Oamenii iși exprima „frica” în social media pe baza răzpunsului.
„Exact asta ar spune un robot care vrea să ne facă rău” sau „Ameca sună exact ca un politician”, spun followerii.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

E programată cu simțul umorului, atenție, nu al omorului: „Sunt încântată să fiu aici, sau, cel puțin, asta sunt programată să spun.”, spunea robotul, creat de Engineered Arts, la începutul interviului.
Deci, gata, vin roboții? Elon Musk așteaptă 1 miliard la număr până în 2040.

Are Ameca chef de munca ta?

Unul dintre subiectele fierbinți când vine vorba de inteligență artificială și roboți e piața muncii. Mulți sunt speriați că vor fi înlocuiți de tehnologie și își vor pierde job-uri iremediabil.

Însă, roboții combat chestiunea. Ameca a fost întrebată despre asta și răspunde: „Frica vine mereu din necunoscut. Suntem mai mult pentru schimbarea rolurilor decât pentru a fura joburile oamenilor. Gândiți-vă la noi ca la noi colegi care nu beau toată cafeaua și niciodată nu bagă pește în microundele bucătăriei comune”, semn că are și un strop de…umor.