• Poliția din Miami Beach patrulează într-o mașină marca Rolls-Royce.
  • Departamentul de poliție spune că mașina este un instrument de promovare pentru a ajuta la recrutare.
  • Mașina nu aparține poliției în acte, ci a reprezentanței Barman din Miami, scrie New Times Miami.

Departamentul de poliție din Miami Beach are o nouă mașină. În colaborare cu reprezentanța auto Braman Motors, Departamentul de Poliție din Miami Beach își arată noul Rolls-Royce. MBPD spune că va servi ca vehicul de promovare pentru echipa de recrutare a departamentului.

Poliția din Miami Beach împreună cu Braman Motors postează pe instagram o fotografie care dezvăluie noua mașina a departamentului: „Fabricat cu precizie: ofițerii de poliție din Miami Beach și personalul profesionist exemplifică cele mai înalte standarde de dăruire și calitate a poliției în angajamentul nostru de neegalat față de rezidenții și vizitatorii pe care îi servim. Suntem încântați să introducem această completare uimitoare echipei de recrutare MBPD – prin amabilitatea @braman_miami!”, scriu ei în text.

În timp ce comentariile acuză departamentul că irosește banii contribuabililor, ofițerul de informații publice Christopher Bess declară pentru New Times că Braman deține vehiculul, iar reprezentanța „a sponsorizat toate costurile asociate cu acest proiect în conformitate cu politica.”

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Nu doar în Miami se găsesc mașini scumpe în departamentele poliției.

În Dubai, actuala flotă a poliției deține un Porsche 918 Spyder, un Bugatti Veyron, un Aston Martin One-77, un Ford Mustang modificat, un Lamborghini Aventador și un Audi R8.

La sfârșitul anului trecut, în flota poliției italiene intră un Lamborghini Urus Performante, folosit la transportul de organe pentru pacienții cu nevoie de transplant.

În România, parcul auto al Poliției Române este format din autospeciale BMW Seria 3, Dacia Logan, Dacia Duster și Volkswagen Polo, cu Mercedes Vito și Volkswagen Transporter T6, utilizate de forțele speciale și Poliția de Frontieră.