• Prima versiune a prototipului Alpine Alpenglow Hy4 a fost prezentată pe circuitul de la Spa-Francorchamps, din pe 10 mai.
  • Prima oară, conceptul a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris, în 2022.
  • Alpenglow Hy4 are trei rezervoare, motor de doi litri cu patru cilindri și 340 CP, alimentați cu hidrogen.

Alpine a prezentat pentru prima dată prototipul Alpenglow Hy4 la Salonul Auto de la Paris din 2022. Prima versiune de rulare a conceptului a fost prezentă la circuitul de la Spa-Francorchamps, din Belgia.

Cu ce vine nou modelul Alpine Alpenglow Hy4?

Motorul modelului are doi litri cu patru cilindri care dezvoltă 340 CP și este alimentat cu hidrogen care perpetuează sunetele și vibrațiile.

Numele Alpenglow semnifică lumina care străbare munții înaintea răsăritului soarelui care simbolizează „zorii unei lumi noi”.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“Ca parte a participării noastre active la decarbonizarea sporturilor cu motor, considerăm că motorul cu combustie internă pe bază de hidrogen este o soluție extrem de promițătoare. Știm că hidrogenul va fi un pas esențial în decarbonizarea următoarelor generații de mașini de anduranță și ar putea fi, de asemenea, pentru mașinile de Formula 1, în special prin trecerea la stocarea în stare lichidă pentru o mai mare compactitate și performanță. Prototipul Alpenglow ilustrează perfect acest lucru, un adevărat laborator tehnologic pentru dezvoltarea motoarelor pe hidrogen de mâine.”, spune Bruno Famin, vicepreședintele Alpine.

Soluția pe bază de hidrogen este luată în considerare în diferite moduri în cadrul Grupului Renault și contribuie la obiectivele de neutralitate a emisiilor de carbon în Europa până în 2040 și la nivel mondial până în 2050.

Renault dezvoltă motoare cu combustie pe hidrogen pentru utilizarea comercială extraurbană de mare putere și pentru scopuri sportive specifice.

Modelul Alpenglow Hy4 va concura în 2027 la cursa de 24 de ore de la Le Mans.