• Coinbase contestă aplicarea tradițională a Testului Howey la criptoactive, cerând o reevaluare în tribunal, în timp ce SEC respinge aceste argumente și susține că interpretările Coinbase nu sunt acceptate de niciun tribunal.
  • SEC acuză Coinbase de operare ca o bursă neregistrată și ridică preocupări privind potențialele încălcări ale legilor valorilor mobiliare (securities) prin programul său de staking.
  • Disputa legală între Coinbase și SEC ar putea avea implicații semnificative pentru reglementarea criptomonedelor, indicând direcția în care s-ar putea dezvolta reglementările pentru toată industria cripto.

SEC critică decizia judecătorului Analisa Torres în cazul împotriva Ripple, în timp ce răspunde la o cerere de apel intermediar propusă de Coinbase. Într-un document din 10 mai, SEC argumentează că instanța nu ar trebui să ia în considerare solicitarea exchange-ului de a reevalua modul în care legile despre valorile mobiliare (securities) se aplică activelor digitale.

Coinbase vs SEC: o luptă contencioasă

SEC afirmă cum Coinbase contestă modul în care a fost aplicat Testul Howey în cazul criptoactivelor, ceea ce duce la confuzii legate de definirea valorilor mobiliare. Coinbase se sprijină pe o decizie anterioară a judecătorului Torres în cazul Ripple, unde s-a decis că tokenul XRP nu constituie o valoare mobiliară (security), și nici vânzările acestuia pe burse nu sunt contracte de investiții.

Cu toate acestea, SEC respinge această cerere de apel, subliniind că niciun tribunal nu a urmat decizia judecătorului Torres. Regulatorul insistă că încercarea exchange-ului de a orienta un apel intermediar în jurul unei “întrebări determinante” este o încercare de a manipula interpretarea problemei.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

SEC susține că o revizuire intermediară nu se justifică doar pentru că Coinbase propune un nou standard legal și sugerează că platformei s-ar putea să nu-i placă răspunsul tradițional oferit de tribunale. Conform SEC, exchange-ul american a structurat afacerea într-un mod care acum îi creează probleme în a respecta regulamentele stabilite privind valorile mobiliare (securities).

SEC menționează că, deși exchange-ul continuă să susțină că „industria activelor digitale se confruntă cu o incertitudine legală intolerabilă”, nicio instanță nu a adoptat interpretarea propusă de Coinbase a Testului Howey și nu există o lipsă de notificare corectă privind cadrul legal aplicabil.

Paul Grewal, directorul juridic al Coinbase, contrazice argumentele SEC, arătând că acestea sunt contradictorii. El evidențiază faptul că SEC a prezentat argumente diferite într-un apel similar împotriva Ripple Labs.

Această dispută legală între SEC și platforma de schimb criptomonede continuă să se dezvolte, marcând un nou capitol în saga legată de reglementarea criptomonedelor. În prezent, SEC acuză Coinbase că operează ca o bursă neregistrată și exprimă preocupări cu privire la posibila încălcare a legilor privind valorile mobiliare prin programul său de staking.