• Într-o companie din Coreea de Sud roboții livrează cafea Starbucks angajaților, scrie Medium.
  • Starbucks lansează serviciul în colaborare cu compania de robotică Hyundai Robotics.
  • RoboPort este un sistem de lift special creat, care permite roboților să se deplaseze rapid și eficient între etaje.

În Coreea de Sud, angajații din birourile aglomerate au acum o nouă modalitate de a-și satisface pofta de cafea: roboții de livrare, scrie Medium. Starbucks a lansat recent un serviciu în colaborare cu compania de robotică Hyundai Robotics, prin care roboții autonomi livrează cafea și alte produse Starbucks direct la birourile clienților.

Cum servește cafea robotul Amca?

Serviciul, denumit “Starbucks Coffee Delivery Robot”, a fost lansat inițial în clădirea Hyundai Amco din districtul Gangnam din Seul. Roboții, numiți “Amca”, sunt echipați cu senzori și tehnologie de navigare autonomă pentru a putea traversa holurile și lifturile clădirilor de birouri. Ei livrează comenzile plasate prin aplicația Starbucks.

Procesul de comandă este simplu: angajații pot selecta produsele dorite din meniul Starbucks prin intermediul aplicației, iar apoi pot alege opțiunea de livrare cu robot. Odată ce comanda este pregătită în cafeneaua Starbucks din clădire, aceasta este încărcată în robotul de livrare, care o transportă apoi direct la biroul clientului.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Roboții Amca au o capacitate de transport de până la 10 kilograme și pot livra simultan mai multe comenzi. Ei sunt proiectați să navigheze în siguranță prin spațiile de birouri. Detectează și evită obstacolele. Clienții sunt anunțați prin aplicație când robotul ajunge la destinație, apoi își pot ridica livrarea din compartimentul robotului printr-un cod QR.

Serviciul aduce beneficii atât pentru angajați, cât și pentru Starbucks. Angajații pot primi cafeaua fără a fi nevoie să părăsească biroul. Economie de timp și efort. În același timp, Starbucks poate deservi mai eficient un segment important de clienți și se adaptează la nevoile și preferințele lor.

Starbucks și Hyundai Robotics plănuiesc să extindă treptat serviciul de livrare cu roboți și în alte clădiri de birouri din Coreea de Sud. Pe măsură ce tehnologia robotică avansează, este de așteptat ca astfel de soluții inovatoare să devină tot mai răspândite.