CBDC-urile vor facilita incluziunea și educația financiară în masă, conform unui studiu realizat de Institutul de Stabilitate Financiară din cadrul Bank for International Settlements. Institutul a cerut opinia a nouă Bănci Centrale care au dezvoltat sau sunt în proces de dezvoltare a propriilor monede digitale.

De ce vor acest lucru? Pentru că au costuri mai mici, sunt mai eficiente și încurajează inovația. Totuși, provocările și riscurile echilibrează balanța. Băncile participante la studiu spun că cel mai mare risc este de a nu fi acceptate de consumatorii care sunt îngrijorați că anonimitatea datelor ar putea fi încălcată.

Am discutat subiectul cu Sergiu Vasilescu, managing partner VD Law Group.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“Eu cred că implementarea CBDC-urilor va ajuta mediul de business să se dezvolte și să intre în zona criptomonedelor, în sensul de a accepta plăți, de a face tranzacții și chiar de a facilita și mări fluxul de circulație al banilor. CBDC-urile, odată emise, ele vor avea aceeași valoare ca și monedele naționale și atunci nu cred că va mai exista niciun fel de reticență din partea entităților și instituțiilor de a accepta plata în CBDC sau de a efectua plăți. Și, în acest sens, cred că se va realiza și o accelerare a circuitului banilor pentru că, după cum bine vedem, asta s-a întâmplat odată cu implementarea cardurilor.”, a declarat Sergiu Vasilescu, managing partner VD Law Group.