La 5 zile de la începerea războiului, legea marțială forțează Banca Centrală să restricționeze transferurile bancare, iar populația Ucrainei vede piața cripto ca pe o portiță de scăpare. În ultimele zile peste 30 de milioane de dolari au fost donați către Ucraina. Dintre care 56% în Bitcoin, 31% în Ethereum și 11% în USDT, stablecoin-ul preferat al cetățenilor ucraineni.

Poate duce asta la o adopție în masă a pieței cripto? Și poate fi acesta contextul în care cripto primește titlul de piață reglementată? Momentan votul Parlamentului European pentru reglementarea criptoactivelor este amânat.

Motivul? Comunitatea se opune interzicerii minării de monede cu un impact negativ asupra mediului. Vorbim acum cu Andrei Ureche, CEO Tokhit.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“[…] În primul rând, oamenii au văzut, odată cu o problemă, marele beneficiu al acestei tehnologii și a primei utilități din blockchain. De fapt, asta înseamnă criptomonedele, prima utilitate din tehnologia blockchain, și cred că o să deschidă foarte multe orizonturi și foarte multe minți înspre o mai mare adopție, după părerea mea. Se vor face și reglementări inevitabile și, probabil, mai repede decât ne-am așteptat cu toții, chiar și în Europa pentru că criptomonedele vin cu mai multe beneficii după cum le știți și voi, probabil.”, a povestit Andrei Ureche, CEO Tokhit.

“Practic, asta se întâmplă în Ucraina acum. Oamenii au această soluție pe care o exploatează și se folosesc de ea ca să scape din calea războiului, din calea problemelor.”, a mai adăugat Andrei Ureche, CEO Tokhit.