La 5 ani de la lansarea Binance Coin, piatra de temelie care a dus la formarea Binance, SEC-ul pornește o anchetă împotriva crypto exchange-ului. Motivul? Încălcarea reglementărilor cu privire la tranzacționarea de valori mobiliare.

Vestea vine la scurt timp după ce Reuters a publicat rezultatele unei investigații prin care susține că cel puțin 2,35 miliarde de dolari în fonduri ilicite au fost spălate prin Binance între 2017 și 2021. Printre acuzații se numără și o posibilă colaborare între Binance și gruparea de hackeri Nord Coreeana, Lazarus.

În luna septembrie 2020, hackerii au atacat un cripto exchnage slovac, din care au reușit să fugă cu aproximativ 5 milioane de dolari. Membrii grupării au reușit să reintroducă banii în sistemul financiar prin creearea a 200 de conturi de Binance. Au convertit fondurile din Ethereum în dolari și au încasat profiturile.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Între timp BNB este a cincea cea mai mare criptomonedă, cu o capitalizare de 48 de miliarde de dolari și un volum de tranzacționare pe 24 de ore de 1,4 miliarde de dolari.

Am discutat subiectul cu Sergiu Agachi, cofondator OTCrypto.

“Exchange-urile centralizate sunt, practic, niște intermediari pe care noi îi folosim să schimbăm criptomonede între ele, să schimbăm criptomonede pe fiat, din dolari sau euro. Ele funcționează ca niște bănci, însă nu le putem confunda cu acestea. Din punct de vedere al reglementării, acestea cad sub jurisdicția țării unde se află. Ele, în principal, trebuie să se autorizeze ca agenți financiari, trebuie să obțină licențe cripto în țara unde au sediu și unde acționează. În funcție de acest aspect, exchange-urile urmează reguli diferite.

Dacă ne uităm la exemplul Lazarus, în acea perioadă nu știu dacă este neapărat vorba de legalitate pentru că nu existau foarte multe discuții legale cu privire la criptomonede, cât mai mult despre precauția exchange-ului respectiv.”, a declarat Sergiu Agachi, cofondator OTCrypto.