• 1 din 20 de antreprenori și-a închis business-ul după divorț, din cauza tensiunii finaciare.
  • Un divorț costă între 20.000 și 40.000 de dolari pentru jumătate dintre cupluri.
  • 25% dintre antreprenori spun că viața lor romantică e „săracă”.

1 din 20 de antreprenori și-a închis business-ul după divorț. Motivul? Tensiunea financiară. Un divorț costă  între 20.000 și 40.000 de dolari pentru jumătate dintre cupluri.

E greu să facă diferența dintre viața personală și profesională. Sentimentele intervin în munca lor și clachează. 15% sunt nemulțumiți de lipsa echilibrului dintre cele două. Nici banii nu-i mai ajută.

Dar, antreprenorii se luptă să-și mențină relațiile sănătoase, arată un studiu realizat pe un eșantion de 1000 de americani.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Aproape jumătate dintre antreprenorii chestionați spun că au o „viață romantică săracă”. Cei ale căror companii au succes nu se descurcă mai bine. 25% își evaluează viața romantică ca fiind „săracă”.

Motivul principal pentru o viață amoroasă proastă este lipsa timpului de calitate cu partenerul lor. În același timp, sunt cu 64% mai multe șanse să prioritizeze succesul în afaceri decât timpul cu partenerul romantci.

Cum să nu mai ajungi la vreun divorț?

Modul în care comunici îți arată sau nu dacă vei divorța, spune John Gottman, cercetător și terapeut în relații și căsătorii.

Au făcut un test cu peste 40.000 de cupluri căsătorite și pot prezice divorțul cu o acuratețe de 94%, în funcție de gestul de a se întoarce fizic înspre partener sau de a nu o face.

Când un cuplu se întoarce unul spre celălalt, ei fac și răspund la „oferta de conectare”, reiese din studiul de la Institutul Gottman.

Deci, întoarcete către el și arată-ți grija și oferta de afecțiune, spun cercetătorii.

Unii experți sugerează să-ți vezi partenerul ca pe un co-CEO al vieții tale.  Încurajează-i în activitățile lor și găsește modalități noi de a crește împreună, spun ei.