• Un studiu al Federal Reserve Bank spune că oamenii au scăderi în rândul veniturilor după divorț.
  • Veniturile bărbaților scad, în medie, cu 17%, iar ale femeilor cu 9%.
  • Pentru bărbați, cea ma mare scădere apare în jurul vârstei de 28 de ani.

Un divorț nu reprezintă doar un moment de impas în viața oamenilor sau o pierdere de timp și un munte de hârtii. De cele mai multe ori implică și costuri serioase. Iar cercetătorii de la Federal Reserve Bank din St. Louis au realizat un studiu pentru a analiza unele dintre pierderi. Sau ce minusuri mai apar în rândul veniturilor.

Studiul arată că, după un divorț, veniturile bărbaților scad, în medie, cu 17%, în timp ce în rândul femeilor scad cu 9%, potrivit unei postări a cercetătorilor, scrie Bloomberg.

Angajații care au trecut printr-un divorț în ultimele 12 luni au înregistrat o scădere cu 12% a veniturilor. Și au câștiguri mai mici decât colegii care nu au trecut printr-un divorț.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Cum afectează un divorț veniturile în funcție de vârstă?

Dintre bărbații căsătoriți, despre care se spune că tind să câștige mai mult decât alți oameni, cei mai tineri sunt cei mai afectați financiar. Studiul arată că cei de 28 de ani înregistrează o scădere cu 43% a veniturilor după divorț.

Pentru femei, cea mai nefavorabilă vârstă de despărțire este aproape de 65 de ani, pentru că poate duce la o scădere cu 57% a veniturilor, potrivit studiului.

Motivele din spatele scăderii nu sunt clare, spune Guillaume Vandenbroucke, economist la FED, în St. Louis.  O posibilitate este că oamenii își schimbă tiparele de lucru: fie lucrează mai puține ore, fie schimbă locurile de muncă și ajung la altele mai prost plătite, adaugă el. Datele fac referire în mod specific la venituri, nu la averea generală.