• Potențialii investitori în xAI sunt atrași cu istoricul antreprenorial al lui Elon Musk.
  • În pitch deck-ul obținut de Bloomberg, experiența lui Musk la OpenAI și constelația de companii pe care o conduce sunt puncte centrale.
  • Musk neagă runda de finanțare de 6 mld.$ pe care o vrea pentru xAI.

Are companie de Inteligență Artificială. xAI. Caută bani. Ce oferă Elon Musk? Acces în sfera de companii pe care le conduce și experiență în domeniu. Sunt principalele atuuri care apar în pitch deck-ul xAI adresat investitorilor, obținut de Bloomberg.

Campania de obținere de fonduri a funcționat în decembrie și ianuarie. Prezentarea include un slide care menționează implicarea lui Musk la OpenAI și similaritățile cu xAI. Musk a iesit din board-ul OpenAI în 2018, din cauza unui posibil conflict de interese cu job-ul de la Tesla.

Cu ce-i atrage Elon Musk pe potențialii investitori xAI?

Pitch-ul scoate în evidență istoricul de business al lui Musk și poziția din clasamentul celor mai bogați oameni ai lumii. Rețeaua de socializare X și compania Tesla sunt listate printre parteneriatele strategice, datorită datelor pe baza cărora pot fi antrenate sistemele de machine learning.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Un alt punct forte: Musk a atras finanțări de miliarde de dolari prin companiile pe care le conduce. Ultimele unde de finanțare atrase: SpaceX (iunie 2023) – 750 mil.$, sau Boring Company (aprilie 2022) – 675 mil.$. Plus cele 18 mld. $ de la achiziția Twitter.

Alt beneficiu: acces în sfera de companii conduse de miliardar, numită în pitch „Muskonomy”.

În ce stadiu este xAI?

Musk a înființat compania în martie anul trecut. În iulie o prezenta public, iar în noiembrie lansa Grok, chatbot-ul companiei.

xAI a reușit să atragă 500 mil.$, cu scopul de a ajunge ulterior până la 1 mld. $, potrivit Bloomberg.

Are aproximativ 20 de angajați, mulți dintre ei recrutați de la DeepMind, controlată de Google.

Singurul produs al xAI, Grok, este disponibil doar celor care plătesc subscribție pe X. Concurează cu ChatGPT, dar „răspunde unor întrebări mai picante, pe care alte sisteme AI le respinge”. Grok este antrenat pe baza datelor colectate pe X.