• Musk ar fi pus presiune pe asociați să consume droguri cu el.
  • Larry Ellison i-a sugerat să meargă în Hawaii să scape de adicție.
  • Un judecător decide să anuleze compensația lui Musk la Tesla.

Secret, discret, dar tot se află. Elon Musk ar fi presat investitorii și asociații să-i fie „prieteni.” Le cerea să consume cot la cot…mai multe substanțe, arată o analiză Wall Street Jorunal.

Larry Ellison, investitor activ în companiile lui Musk, i-ar fi sugerat să meargă într-o iarnă în Hawaii, să scape de adicție.

Musk dădea petreceri cu droguri în locuri exotice sau la Burning Man. Asociații acceptau. Musk le oferă protecție și reciprocitate. Mulți și-au crescut companiile cu ajutorul lui, mai spune raportul.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Discuția circulă prin presă încă din 2017, dar de abia acum e băgată în seamă. Poate din cauza apropierii electoralelor?

Unii au plătit deja. Steve Jurvetson, care consuma LSD cu Musk, și-a pierdut funcția la DFJ, una dintre companiile pe care le-a fondat, din cauza știrilor.
Acum e în consiliul de administrație al SpaceX, după ce a fost o perioadă la Tesla. A rezolvat-o Musk și p-asta.

Nu e big deal pentru Musk, decât pentru faptul că business-urile lui ar putea pierde colaborări importante, cu Washington sau NASA, din cauza noilor dezvăluiri.

Cine rămâne lângă Musk și cât investesc?

Steve Jurvetson nu-și reduce investițiile în companiile lui Musk nici după scandal. Doar că nu știe exact cât a investit. Cert e că a mers pe SpaceX și The Boring Company.

Nu în aceeași situație e și Antonio Gracias, care i-a dat bani peste tot. În Tesla a băgat 1 mld. $, în SpaceX are 400 mil. $, iar în Neuralink: 15 mil. $. E de mult cu Musk, de pe vremea Paypal, când a investit 1 mil. $.

Gracias i-a dat bani și personal: 1 mil. $.

În The Boring Co. și Solar City, a băgat 15 mil., respectiv 25 mil. $.

Că tot ziceam de rehab, Ellison nu renunță nici el la prietenul lui. E puținii care și-au riscat banii la X: 1 mld. $. La Tesla a dat 16,2 mld. $.

James Murdoch e și el prezent, cu 3,3 mil. $ la Tesla și 70 mil. $ la SpaceX.

Ira Ehrenpreis, care deține DBL Partners, are 13 mil. $ investite în Tesla, 45 mil.$ în SpaceX, 1 mil. $ în Neuralink și către The Boring Co. circa 10 mil. $.

Majoritatea membrilor actualului ai consiliului de administrație de la Tesla, format din opt persoane, au adunat acțiuni în valoare de sute de milioane de dolari. E mai mult decât adună alți membri ai altor consilii de administrație ai oricărei companii, în general.

Tesla își plătește directorii în cea mai mare parte în acțiuni, iar actualul consiliu, fără a-l include pe Musk, a făcut colectiv peste 650 de milioane de dolari din vânzarea de options.

Ce-i drept, Musk se lovește și de provocări. Un judecător din Delaware tocmai ce i-a anulat compensația la Tesla. Motivul? Ar fi fost în defavoarea acționarilor.