Cu toate planurile de dezvoltare în derulare, Şerban nu se gândeşte să iasă din afacere, deşi primeşte “foarte multe oferte”. În anii trecuţi, principalii operatori din piaţă, MedLife şi Centrul Medical Unirea, devenit Regina Maria, au renunţat la pachete importante de acţiuni cedate unor fonduri de investiţii străine.

Şerban spune că va repeta convingerile sale de câte ori va fi necesar pentru că mulţi au uitat cât de important e să păstrezi afacerile autohtone în actualul context economic.

Şerban spune că bariera financiară sau cea legată de cunoaşterea limbii îi ţin pe mulţi în ţară, ei devenind clienţii clinicilor private locale. Gral Medical deţine în prezent 27 de puncte, care grupează clinici şi laboratoare, şapte dintre ele fiind amplasate în capitală. Creşterea businessului a fost însă organică, fără achiziţii din piaţă. Motivul îl enunţă chiar Robert Şerban: Trebuie să-ţi asumi anumite părţi slabe ale unei achiziţii.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Georgeta şi Robert Şerban, proprietarii reţelei de clinici Gral Medical, preferă să investească într-un spital privat în detrimentul extinderii în provincie. Cei doi soţi consideră că talentul în afaceri constă în abilităţile manageriale pe care şi le-au dezvoltat încă din timpul facultăţii. Cei doi ingineri şi-au continuat funcţiile de conducere şi după absolvirea facultăţii.

Georgeta are un doctorat în management, dar spune că soţul ei are un CV mai impresionant. Trei facultăţi absolvite: Politehnică, ASE, SNSPA şi două doctorate în domeniul economic. Şi, pentru că-i place mediul academic atât de mult, Robert Şerban este şi profesor de management la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti.

Grupul Gral Medical a rulat afaceri de 15 milioane de euro anul trecut, în timp ce pentru 2012 şi-a bugetat o cifră de afaceri de 18,5 milioane de euro.

În anul 2021 centrele din provincie obţinut creşteri peste media companiei, astfel divizia de labo­ratoare Gral şi centrele OncoFort a bifat creşteri cu 50% faţă de anul anterior, mai spune el. Reţeaua de centre OncoFort din cadrul companiei este formată din 5 spitale oncologice, cu o ca­pa­citate totală de 120 de paturi, două în Bu­cureşti şi câte unul în Piteşti, Ploieşti şi Craiova.

Gral – o reţea de 14 centre medicale în patru judeţe şi în Capitală. În 2008, aceasta a avut o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, mai mare cu 30% faţă de anul anterior.

Operatorul de servicii medicale private Gral Medical, unul din cei mai mari jucători de pe piaţă, controlat de antreprenorul român Robert Şerban, a finalizat anul 2021 cu afaceri de 39,8 milioane de euro, mai mari cu 27%,  potrivit oficialilor companiei.

GRAL MEDICAL este o firma privata cu capital integral romanesc din topul celor mai mari companii din domeniul serviciilor medicale. Sub sloganul “Suferinte Vechi, Tratamente Noi”, GRAL Medical a reusit sa implementeze servicii noi si eficiente pentru a veni in intampinarea pacientilor cu o alternativa la sistemul de sanatate existent.