Pe ce își bazează obezul fericirea? Pe mâncare? Pe cantitatea de mâncare? Nu! Pe dopamina, hormonul placerii si al recompensei ce este secretat pe loc la contactul cu gustul. Placere instant!

Savarină! Salam de sibiu! Brânză veche de oaie! Sau plimbări in natură, sex oriunde, oricând și o gură de apă rece? Rămânem la prăjituri.

Sexul este mult prea obositor. Ce a făcut obezul renunțând la sex? Si-a anulat contactul cu realitatea in care trebuia să înțeleagă că are parteneri modești dar perverși, care îl folosesc din când in cand si doar ca diversitate. A mai anulat si contactul cu Sinele, respectiv dialogul cu Sinele a devenit nul. Circuitul este clar: papa bun, cantitate mare, fomică mare, papa prost, fomică și mai mare, dumping repetat și iar fomică în exces.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Nu există pe lumea asta un nemulțumit mai mare decât obezul. Cârcotaș sef. Am spus Sef! Qui Sef!

3 litri de ciorbă de văcuță? Qui Sef!

20 de aripioare picante? Qui Sef!

15 mici cu muștar si paine proaspată? Qui Sef!

Renunți la viată sănătoasă? Qui Sef, am o viată și vreau să mi-o petrec in baie mâncând.

Pe ce își bazează obezul fericirea? Pe nefericirea sa. Cu cât este mai nefericit, cu atât mănâncă mai mult sabotându-se. Recunoaste că se sabotează? Doamne Ferește! Cum adică Doamne Ferește?

Păi e simplu: obezul spune așa ,,simt nevoia să mănânc și jur că nu mănânc mult. Azi am mâncat o salată” . Și la salată rămâne mental. Dar: lângă salata mentala se adaugă dulciuri, multe, suc acidulat cu zahăr litri și grăsimi. Recunoaște că le consumă? Categoric nu. Obezul se enervează dacă îi spui ceva. Se consideră nedreptățit. Și reajunge in frigider. Mutându-se in frigider, de fapt frigiderul mutându-se in el, isteria se instaurează. Nimic nu este îndeajuns de gustos. Creierul iese la vănatoare și caută cele mai rele combinații de gusturi. Ce se întâmplă în acel moment? Obezul își mănâncă emoțiile. Ajungând să le ingroape adânc in el în zeci de kilograme de țesut adipos.

De ce alegi să îți faci rău? De ce alegi să îți faci de râs copiii? De ce alegi singurătatea?