Companiile sunt destul de optimste la începutul anului, deși lumea se confruntă cu creșterea prețurilor și urmează creșterea dobânzilor

Într-o lume care este lovită acum de creșterea prețurilor la energie, la materii prime, la alimente, de creșterea inflației și a dobânzilor, și nu în ultuimul rând de creșterea tensiunilor politice, mai vin și vești bune.

Conform sondajul PwC, CEO Survey 2020, încrederea directorilor generali, adică a acelora care iau decizii de business, în perspectivele de creștere a economiei mondiale, a atins la nivel global un nou nivel record al ultimilor zece ani.

77% dintre directorii generali cred că ecoluția economiei globale se va îmbunătăți în 2022 față de anul trecut. Optimismul directorilor generali este mai mare decât în urmă cu un an și mult mai mare față de 2020, când cei mai mulți erau pesimiști.

Criza COVID este din ce în ce mai mult inclusă în viața de zi cu zi, și nu mai afectează economia.

Dinu Bumbăcea, șeful PwC local, spune că în România, majoritatea directorilor generali, respectiv 59%, cred că PIB-ul se va îmbunătăți în acest an față de anul trecut, iar această percepție ne arată că foarte multe afaceri sunt solide, au condiții de creștere și se așteaptă la venituri mai mari în 2022.

Ca niciodată, acest an a început cu o solicitare în creștere din partea companiilor de a angaja oameni având în vedere că sunt proiecte de investiții, dar din păcate piața muncii nu este chiar atât de generoasă.

Presiunea pe creșterile salariale, din cauza creșterii inflației, sunt acceptate de companii. Nu creșterea salarială reprezintă o problemă, ci lipsa oamenilor, lipsa încrederii în politicile guvernului și mai ales în stabilitatea legislativă și fiscală.

Dacă nu se întâmplă vreun război lângă granița noastră, care să aibă un impact economic, economia României va avea încă un an nou de creștere.

Numai angajați să fie.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU