Elon Musk pariază pe Twitter. Nu se mulțumește cu statutul de cel mai mare acționar al platformei și face o ofertă pentru preluarea întregii companii. Vrea să o transforme într-o societate privată. Scopul principal este transparentizarea și democratizarea platformei. Cum ar arăta Twitter cu Musk la conducere? Afli povestea la „Ce câștig azi?”.

România face față cu bine conflictului deschis la nord de granițele noastre. Standard and Poors, una din cele mai importante agenții de rating internațional, reconfirmă ratingul suveran al României şi menţine perspectiva stabilă. În opinia agenţiei, poziția României este susţinută de statutul de membru al Uniunii Europene şi accesul robust la finanţarea de pe pieţele internaţionale de capital. Dar dacă nu eram în Uniunea Europeană? Ce s-ar fi întamplat? Și mai ales ce mesaj transmite această recunoaștere investitorilor?

Conflictul din Ucraina face victime în economie românească. Altur Slatina anunță suspendarea activității de producție din cauza căderii comenzilor din Ucraina.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Germania îndeamnă cetățenii să reducă încălzirea cu un grad și să folosească trenul sau bicicleta de Paște. De ce? Ca să reducă dependența de gazul și petrolul rusesc. „Este mai ușor pentru portofel și în enervează pe Putin”, spune ministrul Economiei, Robert Habeck.

Lupta dintre Musk și Twitter continuă. Platforma de socializare adoptă o „pastilă otrăvită” menită să dilueze pe oricine ar cumula o participație de peste 15% în companie. Totul, pentru a-l opri pe Musk să facă… o preluare ostilă.

Banca Naţională a României organizează, în perioada 18 – 19 aprilie 2022, „Zilele porţilor deschise” cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înfiinţare. BNR deschide vizitatorilor, în intervalul orar 11:00 – 18:00, Palatul Vechi din Bucureşti, precum şi sucursale regionale şi agenţii ale băncii centrale din teritoriu.

Gazprom continuă să furnizeze gaze naturale către Europa prin Ucraina în conformitate cu solicitările consumatorilor europeni. Solicitările s-au ridicat la 57,2 milioane de metri cubi pentru 16 aprilie.

Germania confiscă, DILIBAR, cel mai mare iaht din lume după ce a stabilit că are legături cu un miliardarul rus Alisher Usmanov.  Vasul a fost construit de Lürssen Yachts din Germania.