AFM MĂREȘTE BUGETELE RABLA

Dacă nu ai prins loc la Rabla Plus sau Clasic, uite o veste bună. Administrația Fondului pentru Mediu va suplimenta bugetul celor două programe, începând de luni. Rabla Clasic va fi pe plus cu 5 milioane de lei, iar Rabla Plus va primi o injecție de încă 20 de milioane de lei. Pentru fiecare program există în plan o suplimenteare de 200 de milioane de lei în lunile următoare.

ZEBRAPAY LANSEAZĂ ACȚIUNI LA BURSĂ

Astăzi se listează la Bursa de la București obligațiunie ZebraPay, compania care operează rețeaua de stații SelfPay. Listarea vine după încheierea plasamentului privat care a atras fonduri în valoare de 3 milioane de euro de la 99 de investitori. Cele 30.0000 de obligațiuni s-au vândut cu o valoare nominală de 100 de euro și o dobândă de 5,5%.

BURSA

Bursa de la București a deschis ședința de tranzacționare de astăzi în pași timizi. La ora 10 și 22, indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, era în apreciere cu 0,02%. De la începutul anului 2021 creşterea indicelui principal este de 22,4%.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

BRK LANSEAZĂ PLASAMENT PRIVAT

BRK Financial Group, singurul broker listat la bursa românească va lansa un plasament privat, în perioada 2-13 august. Societatea are de gând să atragă 25 milioane de lei. Dobânda va fi de 7,6% pe an. BRK Financial Group are 116,5 mil. lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile BRK înregistrează o creştere de 320,7%, pe fondul unor tranzacţii de 74,7 mil. lei, arată datele BVB.

AI PIERDUT ȘI CÂȘTIGAT CU BITCOIN

Bitcoin a pendulat între scăderi și creșteri în ultimele luni. Norocoșii care au achiziționat bitcoin acum câteva luni sau chiar ani, și-au văzut portofelele virtuale pe plus. Câți bani ai fi făcut acum dacă ai fi cumpărat moneda în urmă cu un an sau chiar 10? De exemplu, dacă ai fi cumpărat bitcoin de 1.000 de dolari anul trecut pe 26 iulie, când era moneda 10.990 de dolari, astăzi ar valora cam 3.500 de dolari. Adică creșterea este de 252%.

Acum 10 ani, cu 1.000 de dolari ți-ai fi cumpărat 71 de monede bitcoin, iar astăzi ai avea în conturi peste 2 milioane 785 de mii de dolari, după calculele CNBC. Bitcoin are în prezent un plafon de piață de aproximativ 736 de miliarde de dolari.

ONE COTROCENI PARK PRIMEȘTE FINANȚARE

One United Properties a încheiat un acord de finanțare în valoare de 78 de milioane de euro pentru proiectul One Cotroceni Park. Cu banii se vor dezvolta birourile din cadrul proiectului. Dezvoltatorul imobiliar a intrat la Bursa de la București pe 12 iulie anul acesta. Fondurile atrase după prima ofertă au fost de 260 de milioane de lei.

GOOGLE RISCĂ SANCȚIUNI

Comisia Europeană dă ultimatum lui Google. Motorul de căutare are la dispoziție două luni pentru a-și pune la punct rezultatele căutării pe internet pentru zboruri și hoteluri. Prețul Serviciilor Google Flights și Google Hotels trebuie să includă taxele calculate în avans și prețurile de referință trebuie să fie transparente. Dacă nu va face schimbările, Google riscă să fie sancționat. Un lucru cu care este obișnuit. În ultimul deceniu Comisia Europeană a dat amenzi de 8 miliarde de euro pentru că Google și-a blocat rivalii în comerțul online.

CGS ANGAJEAZĂ REMOTE

Operatorul de centre de servicii Computer Generated Solutions România caută să recruteze noi angajaţi şi din oraşele unde compania nu are centre de suport. CGS are un număr de 3.500 de angajați și caută oameni din domeniile relaţiilor cu clienţi, back office, suport tehnic şi specialist pe active financiare. Noii angajaţi vor lucra doar în regim remote.  În 2020, compania a avut un profit net de peste 34,5 mil. lei, în scădere cu 3,9% faţă de anul precedent.

QATAR A FOST COTATĂ CEA MAI BUNĂ

Site-ul AirlineRatings.com a publicat lista sa de “Companii aeriene de top din lume.” Criteriile sunt de siguranță, sevicii în timpul zborului, confortul pasagerilor și rutele de zbor. Pe locul întâi este Qatar Airways, cotată cu cea mai bună clasă business. Cea mai bună companie aeriană low-cost din Europa este EasyJet.