Cele mai mari proiecte din lume aflate astăzi în faza de construcție, surprind cu un design desprins din altă lume. Un prim exemplu este în Las Vegas, cunoscut drept capitala entertainment-ului mondial. O investiție de 1,8 miliarde de dolari a mers spre Madison Square Garden Sphere.

Madison Square Garden Sphere este o nouă zonă de muzică și divertisment, care este în prezent în construcție. Sfera va avea 112 metri înălțime și 157 în lățime, ceea ce o face cea mai mare sferă din lume. Arena din interior va avea 17.500 de locuri pentru concerte, spectacole și alte activități de divertisment. Este menit să fie complet captivant și va folosi mișcarea, sunetul, elementele vizuale, parfumul și temperatura pentru a implica pe deplin publicul.

China are parte de două cele mai mari proiecte în derulare. Unul dintre ele este al doilea aeroport internațional al Beijing-ului, cu un design cu totul special și cu o investiție de 17 miliarde de dolari. Iar celălalt, vizează transformarea unui oraș chinezesc într-o replică a Parisului.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“Situat la granița dintre Beijing și Langfang, în provincia Hebei, Beijing Daxing este al doilea aeroport internațional al capitalei. Supranumit ”Steaua de mare” pentru designul său deosebit cu șase spițe, acest aeroport găzduiește cel mai mare terminal din lume cu o singură clădire, cu o dimensiune cât 97 de terenuri de fotbal. La finalizarea acestuia, noul Aeroport Internațional ar putea găzdui până la 200 de milioane de pasageri pe an. Dacă ar atinge această capacitate, ar deveni cel mai aglomerat aeroport din lume.

Pentru a face față volumului, check-in-ul va fi gestionat prin recunoașterea facială. Este posibil ca pasagerii să nu fie nevoiți să mai aștepte la cozi lungi sau a avea nevoie ca angajați să-i ajute să se îmbarce la bordul lor, deoarece aeroportul mai intenționează să implementeze un serviciu de clienți cu robot pentru a ajuta oamenii în timp ce se îndreaptă spre terminal.

Tianducheng, zis și Sky City, este un oraș tip replică. Tianducheng este modelat după Paris, cu o replică de 108 metri înălțime a Turnului Eiffel. China a copiat și alte detalii ale Parisului, cum ar fi stâlpii de pe stradă și vegatația din jurul turnului central.”