• Oamenii din New York și Dublin să interacționeză în timp real
  • Portalul are 3,5 tone și un ecran de 2,4 metri
  • Proiectul este o creație a artistului Benediktas Gylys

Nu mai ai nevoie de WhatsApp, FaceTime sau Skype.
Mergi pe străzile Manhattanului și îți saluți prietenii din Dublin.
Portalul video permite oamenilor din New York și Dublin să interacționeze în timp real.
Are 3,5 tone și un ecran de 2,4 metri. Portal Organisation, care stă în spatele proiectului, are ca scop să ofere o întâlnire nefiltrată cu oamenii din diferite țări ale lumii. Proiectul este o creație a artistului Benediktas Gylys, care în 2021 a instalat primele două portaluri în Lituania și Polonia.

Cine le-a inițiat și de ce?

Portalele, inițiate de antreprenorul lituanian Benediktas Gylys, permit interacțiuni fără granițe, pune în evidență unitatea planetei noastre. Tehnologia care le susține provine de la Video Window, o companie britanică specializată inițial în conectarea angajaților de la distanță prin soluții permanente de videoconferință. Aceste concepte sunt acum aplicate și pentru Portaluri.

CEO-ul Video Window, Daryl Hutchings, notează că Portalurile necesită adaptări speciale pentru întreținerea permanentă și securitatea datelor, folosind API-uri pentru a gestiona conectivitatea.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Nicolas Klaus de la portals.org evidențiază importanța securității datelor în colaborările cu orașe mari ca New York. Parteneriatul cu Video Window, care are clienți mari ca Netflix și Apple, a întărit încrederea guvernelor. Experiența acumulată din 2021, cu primul portal între Vilnius și Lublin, a permis gestionarea eficientă a conexiunilor continue, făcând ca Dublin și New York City să se alăture proiectului fără întreruperi majore ale transmisiunilor live.