Oamenii de știință au dezvoltat un implant cerebral, de dimensiuni mai mici decât un fir de păr uman, care ne-ar putea permite să folosim rețelele de socializare cu mintea. Cipul experimental Layer 7 Cortical Interface este conceput pentru persoanele cu dizabilități, cei paralizați sau muți, care nu își pot folosi membrele pentru a comunica prin intermediul unui computer, explică DailyMail.

În viitor, acesta ar putea să permită oamenilor sănătoși să folosească rețelele sociale numai cu puterea minții lor. Noul Layer 7 Cortical Interface diferă de implantul cerebral creat de compania lui Elon Musk, procedura pentru acesta fiind mai puțin invazivă deoarece cipul se află mai degrabă pe suprafața creierului decât în ​​țesut, explică DailyMail.

Layer 7 Cortical Interface, este practic o bandă de material flexibil și subțire, ca o bucată de bandă scotch. Banda are electrozi și are o grosime de cinci ori mai mică decât cea a firului de păr uman, ceea ce îl ajută să se muleze pe suprafața creierului fără a deteriora țesutul.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Pentru implantarea dispozitivului, chirurgii fac o fantă foarte subțire în craniu și împing cipul ca și cum ar pune o scrisoare într-o cutie poștală, scrie DailyMail. CEO-ul Precision, Michael Mager, a declarat pentru CNBC  că fanta are o grosime mai mică de un milimetru, ceea ce înseamnă că nici măcar nu e nevoie ca pacienților să li se radă capul înainte.

Oamenii de știință pot crește cu ușurință numărul de electrozi de pe bandă, ceea ce arată că aceasta ar putea fi utilizată pentru a trata și alte afecțiuni neurologice în viitor.  Implantarea este de asemenea reversibilă dacă pacienții se răzgândesc.

Dispozitivul a decodat cu succes semnalele creierului la animale, iar Precision speră acum să obțină aprobarea FDA pentru a testa implantul pe oameni în următoarele viitorul apropiat.