• Preţul petrolului scade, pe seama îngrijorărilor legate de încetinirea cererii din partea Chinei.
  • Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 15 cenţi, sau 0,2%, la 86,02 dolari pe baril până la ora 0320 GMT.
  • Datele privind inflaţia din China au arătat miercuri că indicele preţurilor de consum a scăzut în iulie, în primul declin anual din februarie 2021, confirmând trecerea economiei în deflaţie.

 Preţul petrolului a scăzut miercuri dimineaţă în Asia, deoarece îngrijorările legate de reducerea cererii din partea Chinei, principalul importator de ţiţei, au crescut după datele negative privind comerţul şi inflaţia, scrie Reuters.

Îngrijorările privind reducerea cererii din partea Chinei au depăşit temerile legate de înăsprirea ofertei ca urmare a reducerilor de producţie efectuate de Arabia Saudită şi Rusia.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 15 cenţi, sau 0,2%, la 86,02 dolari pe baril până la ora 0320 GMT. Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) s-a situat la 82,75 dolari pe baril, în scădere cu 17 cenţi, sau 0,2%.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ambele contracte au câştigat aproape un dolar în ziua precedentă.

„Preţul petrolului se luptă să crească în continuare din cauza îngrijorărilor persistente legate de o redresare lentă a economiei chineze şi a cererii de combustibil”, a declarat Chiyoki Chen, analist şef la Sunward Trading.

Datele privind inflaţia din China au arătat miercuri că indicele preţurilor de consum a scăzut în iulie, în primul declin anual din februarie 2021, confirmând trecerea economiei în deflaţie, pe măsură ce redresarea sa după pandemie a continuat să stagneze.

Stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 4,1 milioane de barili săptămâna trecută, potrivit unor surse din piaţă care citează cifrele Institutului American Petroleum de marţi. Aceasta a fost o creştere mai mare decât se aşteptau analiştii intervievaţi de Reuters.

Datele guvernamentale americane privind stocurile sunt aşteptate miercuri.

Raport EIA

Între timp, un raport lunar al Administraţiei americane pentru Informaţii în domeniul Energiei (EIA) a estimat marţi că producţia de ţiţei din SUA va creşte cu 850.000 de barili pe zi (bpd) până la un nivel record de 12,76 milioane bpd în 2023, depăşind ultimul vârf de 12,3 milioane bpd din 2019.

Preţurile la ţiţei au crescut din iunie, în principal din cauza reducerilor producţiei Arabiei Saudite, precum şi a creşterii cererii globale, a precizat EIA.

Primul exportator mondial, Arabia Saudită, şi-a prelungit săptămâna trecută reducerea voluntară a producţiei de 1 milion de bpd până la sfârşitul lunii septembrie, adăugând că aceasta ar putea fi prelungită dincolo de această dată. Rusia a declarat, de asemenea, că va reduce exporturile de petrol cu 300.000 bpd în septembrie.