Investiţie istorică. EY pune deoparte 2,5 miliarde de dolari pentru a finanţa o serie de achiziţii pentru divizia sa de consultanţă, după ce va finaliza ”divorţul” de activitatea de audit a firmei din Big Four.

EY pune deoparte 2,5 miliarde de dolari pentru a finanţa o serie de achiziţii pentru divizia sa de consultanţă, ca urmare a separării planificate a acesteia de activitatea de audit a firmei Big Four, în timp ce avansează cu pregătirile pentru divizarea istorică, scrie FT, citat de ZF.

Fondul va permite noii companii, pe care EY intenţionează să o scoată la bursă la New York, să îşi dubleze ritmul de încheiere a tranzacţiilor, în timp ce se luptă să câştige cotă de piaţă de la rivalii săi din Big Four şi de la firmele de consultanţă independente, potrivit unor persoane familiare cu planul.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Şefii au alocat, de asemenea, un buget de până la 400 de milioane de dolari pentru a construi un nou brand pentru activitatea de consultanţă, care nu va mai folosi numele EY după separare.

Liderii globali ai EY încearcă să convingă cei 13.000 de parteneri din întreaga lume că atât divizia de consultanţă, cât şi activitatea de audit rămasă pot creşte mai rapid separat, fiind eliberate de normele privind conflictul de interese care restricţionează firmele de contabilitate să ofere consultanţă companiilor pe care le auditează.

Separarea de activitatea de audit ar face achiziţiile mai atractive pentru divizia de consultanţă, deoarece aceasta nu ar mai trebui să încheie relaţiile cu clienţii companiei achiziţionate care sunt auditate de EY, a declarat Andy Baldwin, managing partner global al EY pentru servicii pentru clienţi.

“La fiecare potenţială achiziţie, în medie 25% din venituri trebuie să ne luăm la revedere în a doua zi, pentru că le auditam”, a spus el. “Nu vom mai avea acest conflict”.

Structurile federative de parteneriat ale Big Four şi incapacitatea de a obţine finanţare prin capitaluri proprii au limitat în trecut capacitatea lor de a face achiziţii mari, dar în ultima vreme acestea au devenit o parte mai importantă a strategiei de extindere a diviziei de consultanţă.

EY a realizat 200 de tranzacţii în ultimii nouă ani, aducând venituri anuale de aproximativ 1,5 miliarde de dolari. Firma a avut venituri de 45 de miliarde de dolari la nivel global în ultimul an fiscal. În anul în curs, se aşteaptă să cumpere companii cu venituri anuale de aproximativ 400 de milioane de dolari, din care aproximativ trei sferturi vor fi în domeniul consultanţei.

Planurile financiare pentru afacerea de consultanţă după ce va fi scoasă la bursă – posibil mai târziu în acest an, dacă partenerii votează în favoarea planului şi dacă condiţiile de piaţă se îmbunătăţesc – includ un capital de război în numerar de 2,5 miliarde de dolari, cu obiectivul de a achiziţiona un venit anual suplimentar de 1,5 miliarde de dolari în următorii doi ani, au declarat persoane familiare cu pregătirile. De asemenea, ar putea emite acţiuni pentru a finanţa achiziţiile, deşi nu intenţionează să înceapă să facă acest lucru decât după doi ani de la divizare.

Printre obiectivele vizate s-ar număra firme care oferă consultanţă în materie de strategie corporativă, tehnologie sau probleme de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG), precum şi firme de avocatură de nişă din afara SUA.

“Când am vorbit cu firmele de avocatură care doreau să ni se alăture, conversaţiile s-au întrerupt când au aflat despre regulile noastre de independenţă, ceea ce ar fi însemnat o reducere de 20% din afacerile lor”, a declarat Cornelius Grossmann, liderul global al EY în domeniul juridic. “Acum putem purta aceste discuţii”.

Alte planuri de investiţii după divizare includ o creştere a angajărilor de seniori şi o stimulare a investiţiilor în tehnologie pentru activitatea de consultanţă fiscală.