• Trump Media & Technology Group, care deține platforma de social media Truth Social, va fi listată marți, 26 martie, pe bursa Nasdaq.
  • Acționarii Digital World Acquisition, companie de tip SPAC, au aprobat vineri fuziunea cu compania lui Trump.
  • Acțiunea Digital World aveau un avans de aproape 20% la jumătatea ședinței de tranzacționare de luni.

Donald Trump intră pe bursă cu Truth Social. Acțiunile platformei de socializare vor fi tranzacționate pe Nasdaq, de marți, 26 martie. În urma merge-ului dintre Trump Media & Technology Group, care deține Truth Social, și SPAC-ul Digital World Acquisition, fostul președinte american devine acționar majoritar al companiei nou formate. Are 79 de milioane de acțiuni, evaluate la 3 mld.$ la prețul de 37$ a acțiunii Digital World de la închiderea de vineri.

La jumătatea ședinței de tranzacționare de luni, acțiunea Digital World avea un avans de aproape 20%, până la 44$/unitate.

Nu va putea însă intra în posesia banilor, deocamdată. Board-ul companiei interzice insiderilor să tranzacționeze acțiunile în primele șase luni de la listare.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Acțiunile Trump Media & Technology Group vor fi tranzacționate sub ticker-ul DJT.

De câți bani are nevoie Donald Trump

Nu e singura veste bună pentru republican. Victorie la apel. Instanța din New York reduce suma pe care fostul președinte trebuie s-o lase garanție în timpul procesului de fraudă. De la 454 mil.$ la 175 mil.$. Și amână termenul de plată cu 10 zile.

Decizia vine în ziua în care procurorul general Letitia James putea începe procedura de sechestru.

„Voi plăti cu obligațiuni, active sau cash”, spune el într-o postare pe social media.

Trump îi datorează alte 88 mil.$ scriitoarei E. Jean Carroll, pentru abuz sexual și defăimare. Aici are o garanție în valoare de 91.6 mil.$ asigurată de compania de asigurări Chubb.

Donald Trump are o avere estimată la 2,6 mld.$. Recent, declara că are aproape 500 mil. $ cash.