• Astera Labs se listează pe Nasdaq, înainte de Reddit.
  • Redditorii spun că sunt dezinteresați de oferta Reddit.
  • Sam Altman este al treilea cel mai mare acționar al Reddit.

Astera Labs ia ochii de la listarea Reddit. Se ocupă cu A.I., iar Reddit abia începe demersurile. Redditorii nu sunt impresionați.

Astera vinde cipuri de conectivitate pentru centrele de date ale companiilor de infrastructură cloud și A.I.. Are un boom de 72% pe bursă la prima închidere, la 62 de dolari acțiunea și o capitalizare de 9,46 mld. de dolari.

Astera a deschis pe Nasdaq la un preț de 52,5 $. La IPO, a strâns 712,8 milioane de dolari prin vânzarea a 19,8 milioane de acțiuni la prețul de 36 de dolari fiecare de la investitori

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

E prima companie tech care s-a listat anul acesta în SUA Are concurență: Broadcom, Marvell Technology și Parade Technologies.

Cum decurge listarea Reddit

Reddit listează 22 de milioane de acțiuni, la 31-34 de dolari și o capitalizare de 6,4 miliarde de dolari. A strâns 748 de milioane de dolari.

8% dintre acțiuni sunt rezervate utilizatorilor și moderatorilor Reddit care și-au creat conturi înainte de 1 ianuarie, unor membri ai consiliului de administrație, prieteni și familiile ai unor angajați și directori.

Compania vrea să se listeze din 2021. Atunci țintea o evaluare de 10 mll. de dolari.

Însă, utilizatorii sunt dezinteresați de ofertă. „Nu merită niciun ban. IPO-ul le va aduce saci de bani, fraierii cumpără acțiunile în speranța că această glumă devine valoroasă”, scrie un utilizator pe platformă

Cum arată business-ul de la lansare din 2005?

Reddit s-a lansat în aceeași perioadă cu Facebook și Twitter. E al optulea cel mai vizitat site la nivel global, cu 73,1 mil. useri.

Cheltuie mult pe talente: circa 439 de milioane de dolari, sau 55% din venituri s-au dus în cercetare-dezvoltare și salariile inginerilor.

În depunerea de listare la SEC, s-a poziționat ca o componentă indispensabilă a boom-ului generativ-AI, pe componenta LLM-urilor.

Tocmai a încheiat un parteneriat cu Google de 60 de milioane de dolari pe an, pentru a-și pune datele la dispoziția lor.

Cu câteva zile înainte de IPO, Reddit a fost notificată de FTC că investighează ofertele de instruire AI ale companiei.

Sam Altman este al treilea cel mai mare acționar al platformei, cu un pachet de 8,7% din acțiuni.