• MindEye2 își citește gândurile și le reproduce în imagini realiste, iar Earth-2 e o platformă cloud care prognozează schimbările climatice.
  • Arabia Saudită creează un fond de 40 de mld. $ pentru a investi în A.I., iar Buildbox 4 adaugă în jocuri elementele dorite, cu ajutorul A.I..
  • Noua funcție de efecte sonore a Pika Labs este acum disponibilă pentru toți utilizatorii și permite producerea de sunete ca să se potrivească cu imaginile selectate.

A.I. rămâne în trend. Ce mișcări se fac în acest sector? Microsoft îl angajează pe cofondatorul DeepMind, Mustafa Suleyman, ca CEO al noii unități AI. El devine vicepreședinte executiv și CEO al Microsoft AI, un nou grup care va include Copilot, care apare în Windows, Bing și alte produse.

Tot de la Google pleacă și lovitura de colț pentru Liverpool. Alte mișcări? Desigur. Update-uri de la Stability AI, Princeton, Google DeepMind, NVIDIA GTC, Arabia Saudită, Pika Labs și Buildbox.

Îți arată ce gândești

Cercetătorii de la Stability AI și Princeton tocmai au introdus MindEye2, un salt în reconstrucția imaginilor din activitatea creierului.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Modelul conectează datele creierului la un generator de imagini pentru a produce reconstrucții fotorealiste.

Nvidia lansează Earth-2

La NVIDIA GTC, compania a anunțat Earth-2. Este o platformă cloud care utilizează A.I. și tehnologia digital twin (o reprezentare digitală a unui obiect fizic, persoană sau proces, contextualizată într-o versiune digitală a mediului său. Și pot ajuta o organizație să simuleze situații reale și rezultatele acestora) pentru a prognoza schimbările climatice și vremea cu rezoluție și viteză înaltă.

Este o platformă completă, deschisă, care accelerează previziunile climatice și meteorologice cu simulare interactivă, îmbunătățită cu A.I..Jensen Huang, CEO-ul Nvidia, crede că inteligența generală artificială va fi atinsă în 5 ani, potrivit Tech Crunch.

Spre deosebire de inteligența artificială simplă, care este adaptată pentru sarcini specifice, cum ar fi detectarea defectelor produselor, rezumarea știrilor sau construirea unui site web, AGI va putea îndeplini un spectru larg de sarcini cognitive la sau peste niveluri umane.

Costul noului cip de la Nvidia, Blackwell? Între 30.000 și 40.000 de dolari, spune Huang.

Devine Arabia Saudită un hub A.I.?

Arabia Saudită intenționează să creeze un fond de 40 de miliarde de dolari pentru a investi în inteligența artificială, potrivit New York Times.

Reprezentanții Fondului de Investiții Publice (PIF) al Arabiei Saudite au discutat în ultimele săptămâni despre un potențial parteneriat cu firma americană de capital de risc Andreessen Horowitz și alți finanțatori.

Acest lucru i-ar face pe saudiți cel mai mare investitor din lume în acest sector.

Pika Labs produce orice sunet îți dorești

Noua funcție de efecte sonore a Pika Labs este acum disponibilă pentru toți utilizatorii. Permite producerea de sunete automate sau personalizate ca să se potrivească cu imaginile selectate.

Face jocul cum vrei tu, cu A.I.

Buildbox a lansat o versiune alfa a Buildbox 4.

Este un motor de joc creat de A.I., care permite utilizatorilor să creeze jocuri și să genereze asset-uri din solicitări text. Scrie ce vrei să se întâmple și A.I.-ul face să se întâmple.