• Nvidia lansează cel mai puternic cip al său, Blackwell, un GPU de 1.000 de mld. de parametri.
  • Nvidia lansează GR00T, sau General Robotics 003, un model de bază de uz general pentru învățarea roboților umanoizi, construit împreună cu Boston Dynamics, Figure AI, Unitree Robotics sau XPENG Robotics.
  • Compania anunță o listă lungă de parteneriate, cu companii precum Amazon, Microsoft, Apple sau Google.

Start pentru conferința GTC de la Nvidia. Care anunță cel mai puternic cip AI al său: Blackwell, un GPU de 1.000 de mld. de parametri. Scopul? Vrea să devină o companie cu platforme precum Microsoft și Apple, scrie CNBC.

Blackwell poate rula un model de limbaj mare AI generativ și consumă de până la 25 de ori mai puțină energie decât Hopper.

Nvidia lansează GR00T

Altă lansare? GR00T. Sau General Robotics 003. Un model de bază de uz general pentru învățarea roboților umanoizi. Construit cu Boston Dynamics, Figure AI, Unitree Robotics, XPENG Robotics și alte companii.

Roboții vor fi proiectați să înțeleagă limbajul natural și să redea mișcările prin observarea acțiunilor umane.

Liste de parteneriate continuă pentru Nvidia

Primul anunțat? Cu Amazon. Noul GPU Blackwell vine la AWS.

Colaborarea dintre cei 2 giganți vrea să accelereze inovația A.I. în domeniul sănătății și al științelor vieții.

Jensen Huang anunță și extinderea parteneriatului cu Google.

Noile integrări dintre Nvidia și Google Cloud se bazează pe angajamentul de lungă durată al companiilor.

Și își propun să ofere o platformă deschisă și flexibilă pentru dezvoltatori pentru a construi, scala și gestiona aplicații A.I. generative.

Alt parteneriat? Cu cea mai valoroasă companie publică din lume, Microsoft.

„Împreună cu Nvidia, transformăm inteligența artificială în realitate . Și contribuim la obținerea de noi beneficii și câștiguri de productivitate pentru oamenii și organizațiile de pretutindeni”, spune Satya Nadella, CEO-ul Microsoft.

Nici Apple nu scapă. Nvidia aduce Omniverse în ochelarii Vision Pro.

Dezvoltatorii pot trimite cu ușurință secvențe din aplicațiile lor de creare de conținut către NVIDIA Graphics Delivery Network. Care este o rețea globală de centre de date, ce poate transmite experiențele 3D către Apple Vision Pro. Iar utilizatorii se pot bucura de ele.

Cum se mișcă NVDA pe bursă?

Nvidia scade astăzi la deschidere. Minus 3,2% au acțiunile. Care ajung la 856 de dolari pe unitate.

Cu 73% cresc acțiunile NVDA în 2024, al doilea cel mai mare randament din cadrul companiilor din S&P 500. Singura companie care o intrece la performanță este Super Micro Computer, companie ce a intrat de curând în indice. Și crește cu 250% în anul curent.